Hattemer Oranje Vereniging wordt 100!

In de bijna 100 jaar dat de Hattemer Oranje Vereniging bestaat, is het nog niet vaak voorgekomen dat de vereniging geen feest kon aanbieden. Van 1939 tot 1946 vanwege de oorlog, in 2001 vanwege de MKZ, maar ook vorig jaar en dit jaar opnieuw niet door de corona maatregelen.

De Hattemer Oranje Vereniging roept de Hattemers wél op om op Koningsdag, 27 april, aandacht te besteden aan de verjaardag van onze koning. Zo kun je op het normale tijdstip van de aubade buiten gaan staan en het Wilhelmus zingen. “Daarnaast hebben we een aantal ‘coronaproof’-activiteiten (daarover binnenkort meer!)- en krijgen alle kinderen op de Basisscholen weer een ijsbon voor een lekker ijsje op Koningsdag. En in de Hof van Blom en de Bongerd wordt op Koningsdag iets lekkers gebracht,” vertelt Marlenka Zwerus van de HOV.

Groot feest in 2022
Een mooi feest zit er dus dit jaar niet in. De HOV gaat zich in september voorbereiden op volgend jaar. “In 2022 vieren we ons 100-jarig bestaan en zullen we groots gaan uitpakken. Dat beloven we!” Zo komt er rond Koningsdag weer feest op het feestterrein en een feest in de binnenstad, een Praisedienst, de Stadsloop. En natuurlijk de traditionele optocht met versierde boerenwagens.

Marlenka Zwerus: “En waarschijnlijk een culturele avond op de verjaardag van prinses Beatrix, 31 januari. In de maand april zal het feestterrein voor meerdere dagen evenementen aanbieden. Met veel muziek, theater, demo’s en andere verrassingen. Een goed gevuld programma. Het 100-jarig bestaan van een vereniging is niet zomaar iets en dat moet groots herinnerd worden.”

RTV Hattem feliciteert de Hattemer Oranje Vereniging met het jubileum! Volgend jaar zijn wij er weer bij met radio, tv en website.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in