Man krijgt 9 jaar celstraf en tbs voor doodslag partner in Hattem

De 51-jarige Loetje K. die zijn 34-jarige vriendin Dwoëny van den Brink op 19 februari om het leven bracht in hun woning aan de Kraaijenbergstraat, is maandag veroordeeld tot 9 jaar cel en tbs met dwangverpleging. De straf is conform de eis van de officier van justitie.

De man belde na zijn daad zelf 112 met de mededeling dat hij zijn partner de keel had doorgesneden. Op het lichaam van de vrouw zijn 14 letsels aangetroffen.

De man heeft geen verklaring gegeven voor wat er is gebeurd is. Hij weet alleen dat hij een mes richting haar keel bracht, maar niet waarom. ‘We zaten op bed te drinken, misschien hebben we geblowd en tv gekeken. Verder herinner ik me niets’, aldus de verdachte tijdens de inhoudelijke behandeling op 1 april.
Kijk hier naar de uitspraak van de rechter. De tekst gaat verder onder de video. 

Drank en drugs
Loetje K. dronk al vanaf zijn negende. Kort voordat hij zijn partner ombracht, werd hij nog behandeld voor zijn drankprobleem. Uit onderzoek in het Pieter Baan Centrum blijkt dat hij veel drank en drugs heeft gebruikt en dat hij vaak onder invloed overmand wordt door emoties.

Stoornis
Volgens de onderzoekers is er geen sprake van psychopathie, maar wel van een ziekelijke stoornis. Zij achten de kans dat er weer iets gewelddadigs gebeurt groot. Loetje K. moet eerst de gevangenisstraf uitzitten en daarna wordt hij gedwongen behandeld in een tbs-kliniek. Deze tbs kan onbeperkt worden verlengd en wordt pas beëindigd als hij geen gevaar meer is voor de maatschappij.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in