Verdienstelijk gelijkspel vv Hattem bij Swift ‘64

Trainer Hans Roeland van vv Hattem had voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Swift ’64 de nodige kopzorgen omdat meerdere spelers niet inzetbaar waren. Het team wat uiteindelijk beschikbaar was liet zich van de beste kant zien en was over de gehele wedstrijd gerekend de betere ten opzichte van de thuisploeg.

Ondanks dat overwicht kwam het onverdiend op achterstand, moest zelfs de 3-1 incasseren, maar vocht zich goed terug in de wedstrijd door uiteindelijk alsnog een 3-3 eindstand op het scorebord te spelen.

Hattem begon goed en fel aan de wedstrijd. Het zette Swift gelijk onder druk en had met goed voetbal veel balbezit. In de eerste 10 minuten kreeg het een aantal kansjes via Felix Noordberger en Hajk Talaljan.

Helaas stond het vizier nog niet scherp en ook uit een 6-tal hoekschoppen in die fase wist men nog niet af te drukken. Toch kwam Hattem onverdiend op achterstand. Een vermeende overtreding van Swift op Hajk Talaljan en een lange hijs van Swift ’64 luidde een counter in. De bal kwam uiteindelijk bij Bas van Spronsen die doelman Stefan de Weerdt wist te verschalken; 1-0.

De geel-blauwen lieten direct zien niet van slag te zijn en pakten de draad weer snel op. Hattem blijft zeker de beter voetballende ploeg terwijl Swift niet verder komt dan loeren op de counter waarbij het overigens wel een paar keer gevaarlijk door kwam.

Met nog een kwartier te spelen lijkt Hattem de stand gelijk te trekken. Na een goede actie van Mijar Rojer op rechts weet hij Rabi Ezzat te bereiken die zijn prachtige volley echter net voorbij het doel ziet vliegen. Uit een van de vele corners van Hattem komt dan evenwel toch de gelijkmaker. Een goede corner wordt door Felix Noordberger uitstekend achter de kansloze Swift-doelman gekopt; 1-1.

Toch gaat Hattem rusten met een niet verdiende achterstand. Balverlies halverwege de eigen helft brengt Swift via de rechter kant in balbezit. De daaropvolgende voorzet komt bij de volledige vrijstaande Tom Roskam die geen moeite heeft om de 2-1 voor zijn team te laten aantekenen. Een katerig gevoel maar gezien het spel van Hattem moet er na de rust meer in zitten.

Na de rust probeert Hattem het goede spel van de 1e helft een vervolg te geven en dat lukt behoorlijk al is het in de beginfase even wat ongelukkig in het samenspel. Hattem lijkt opnieuw gelijk te maken als een inzet van Silvan Kersbergen vanuit een nieuwe corner onderweg nog van richting wordt veranderd door Felix Noordberger. De doelman van Swift heeft er goed het oog op en kan nog net redding brengen.

In de 60e minuut krijgt Hattem opnieuw een domper te verwerken. Op een lange bal van achter volgt een 1 op 1 situatie aan de zijlijn. De aanvaller van Swift weet met een uiterste inspanning de bal richting de 16 van Hattem te krijgen. Doelman Stefan de Weerdt denkt de bal te kunnen oprapen maar Swift-speler van Brakel weet er nog net een voetje tussen te krijgen zodat de bal langzaam over de doellijn hobbelt; 3-1.

Hattem gaat niet bij de pakken neer zitten, toont veerkracht en zoekt wederom de aanval. Via een goede aanval over links weet Lawrence v.d. Bend zich vrij te spelen, ziet Rabi Ezzat vrij staan in de 16 vervolgens met een prima diagonaal schot onhoudbaar voor de doelman het net weet te vinden; 3-2. Swift wil uiteraard voorkomen dat het opnieuw punten verspeeld in de strijd om het kampioenschap, probeert het meer op het fysiek, maar kan niet voorkomen dat Hattem pressie blijft spelen op het doel van de thuisploeg.

Dat resulteert er uiteindelijk in dat Hattem een kans krijgt na een overtreding van Swift op de rand van het eigen strafschopgebied. Silvan Kersbergen gaat achter de bal staan en plaatst te bal met een prachtige curve strak in de kruising; 3-3. Swift probeert daarna nog wel via een slotoffensief alsnog de volle winst te pakken, maar alle pogingen daarin stranden.

Hattem behaalt een verdienstelijk gelijkspel tegen de nummer 2 van de ranglijst al had er gezien de wedstrijd wellicht wat meer in gezeten. Desondanks kan het team terugkijken op een goede teamprestatie waarbij is gebleken hoe belangrijk het is dat je een seizoen onmogelijk met 11 spelers kan spelen en dat de breedte van de selectie zorgt voor de continuïteit.

Voor zaterdag staat voor vv Hattem de thuiswedstrijd tegen Zwolsche Boys op het programma, aanvang 14.30 uur.

Sportuitzending gemist of terugluisteren?