Hatto-Heim legt sc Rouveen over de knie

Zaterdag stond bij Hatto Heim de wedstrijd tegen sc Rouveen -dat vecht tegen na-competitie- op het programma. Binnen één minuut stond Hatto-Heim op 1-0 door een prima voorzet van Peter Sikkema naar Maarten Teuben.

Vijf minuten later was de eerste gevaarlijke poging van Rouveen. Het schot van de rappe Johan Dominé ging net langs de paal. Direct hierna volgde een uitbraak van de Groen/witten. Maar doelman Django van der Landen redde twee keer achter elkaar heel knap en wist de nul vast te houden.

Jelmer van der Velde vuurde af op doelman Kuiper, maar deze redde prima. Nog een mooie kopbal van Maarten Teuben, maar de keeper stompte de bal over de lat. Hatto Heim was oppermachtig, maar vergat meer doelpunten te scoren.

De tweede helft begon zoals de eerste. Hatto-Heim scoorde door een mooie kopbal van Jelmer van der Velde en het was weer via een mooie voorzet van Peter Sikkema. Cristian de Vries had een vrij veld voor zich en kon door lopen en scoorde de 3-0 voor Hatto-Heim en dat was dik verdiend.

Hatto-Heim was en bleef de bovenliggend partij. Rouveen had weinig tot niets in te brengen. De ingevallen Joep van Apeldoorn mocht een vrije trap nemen ‘randje zestien’ en zijn gerichte schot krulde om de muur en brengt de stand op 4-0.

Een paar minuten later weer een schot van Joep. Maar keeper Kuiper keerde de bal, maar viel voor de voeten van Maarten Teuben. En die wist wel raad met zo’n buiten kansje: 5-0.

Het slot van de wedstrijd was voor Elnathan van Dijk. Hij scoorde doordat de keeper een bal niet klem kon krijgen op een schot van Joep: 6-0.

Scheidsrechter Jansen uit Apeldoorn floot in de 90e minuut de wedstrijd af. Eindconclusie: Hatto-Heim was oppermachtig tegen een zwak Rouveen.

Zaterdag speelt Hatto Heim tegen BAS uit Biddinghuizen, aanvang 14.30 uur.

Sportuitzending gemist of terugluisteren?