Enjoy & Deploy ingepakt door van Wijnen Smash ’70

De eerste halve finale in de Eredivisie Tafeltennis werd zaterdagmiddag afgewerkt in Hattem. Tegenstander voor van Wijnen Smash ’70 was Enjoy & Deploy dat in volle sterkte aantrad. Ondanks álle verwachtingen, wist het team van Van Wijnen Smash’70 te winnen van de regerend landskampioen!

Opstellingen
Van Wijnen Smash’70:
1. Martijn de Vries
2. Colin Rengers
3. Michel de Boer
Coach: Gerben Last

Enjoy & Deploy:
1. Kalinikos Kreanga
2. Jakub Folwarski
3. Dorean Nicolle (
Coach: Sven Groot

Wedstrijd 1: Martijn de Vries – Jakub Folwarski
Wedstrijd 2: Colin Rengers – Kalinikos Kreanga
Wedstrijd 3: Michel de Boer – Dorian Nicolle
Wedstrijd 4: Martijn de Vries – Kalinikos Kreanga
Wedstrijd 5: Colin Rengers – Jakub Folwarski

Ongeloof bij de supporters van Smash ’70. Ondanks alle verwachtingen, winst voor Enjoy & Deploy, weet het team van Van Wijnen-Smash’70 te winnen van Enjoy & Deploy in de sterkste samenstelling. En hoe! De aanwezige Smash-supporters hebben fantastische wedstrijden gezien van hun spelers. Zij groeiden vandaag echt boven zichzelf uit.

Ook de beleving vanaf de kant was fantastisch. De mannen hadden vooraf een tactisch plan qua opstelling en dat kwam helemaal uit. In de eerste wedstrijd stond Martijn de Vries tegen Jakub Folwarski, die in de reguliere competitie nipt van Martijn had gewonnen, sterker nog, helemaal niets had verloren.

In het begin van de eerste game leek Jakub weg te lopen van Martijn, maar die kwam goed terug. Daarna ontspon een pracht wedstrijd met winst voor Martijn. Colin mocht daarna tegen de voormalig nummer 7 van de wereld Kalinikos Kreanga. Colin speelde goed, maar kon het alleen in de eerste game spannend maken. Michel de Boer op plek drie mocht het tweede punt binnen halen en die intentie liet hij meteen in de eerste game zien. Dorian Nicolle kon in game twee (winst) en drie (verlies) wat terug doen.

Maar met luide steun van het aanwezige publiek kwam punt twee voor Smash’70 op de borden. Nu mocht Martijn tegen Kalinikos en lezers; wat een wedstrijd werd dit! Martijn ging furieus van start, in de tweede game was Kalinikos de sterkste, game drie ging naar een bekeken spelende Martijn en het publiek werd gek. Game vier leek bij 10-6 beslist, maar Kalinikos kwam terug naar 10-10.

Gelukkig wist Martijn het hoofd koel te houden, bij 14-12 pakte hij de winst.
Eindstand: 3 – 1

De return tegen Enjoy & Deploy is op zondag 22 april om 13.00 uur in Zoetermeer.

Winnende punt Martijn de Vries tegen Kreanga
.