‘Avontuurlijk tuinieren’ met Nienke Plantinga

Nienke Plantinga

Tuinieren met de natuur mee, daarover vertelt Nienke Plantinga graag meer op 10 april vanaf 20.00 uur in het stadhuis van haar geboorteplaats Hattem.

Boek Avontuurlijk Tuinieren

Boertjesland
Nienke Plantinga is tuinontwerpster en auteur van het boek Avontuurlijk Tuinieren.
Het boek begint op Boertjesland, voor sommigen Hattemers wellicht bekend terrein. Groen Goud, ondersteund door Green Deal Hattem, nodigde de schrijfster uit om meer te komen vertellen over haar manier van tuinieren, om zo tuiniers aan nieuwe ideeën te helpen.

Meer laten, minder doen
Nienke: ‘
Door meer te laten en minder te doen krijg je meer leven en biodiversiteit in je tuin. Je krijgt een ander beeld van je tuin en je kunt er meer uithalen: wat dacht je van pesto maken van zevenblad? Of wilde natuur in jouw kleine tuin? Door meer oog te krijgen voor de dieren in je tuin en je bewust te worden van jouw rol als tuinier, leer je hier beter op inspelen.’

Interactieve lezing
Nienke neemt je graag mee in een interactieve lezing waarin tuinvragen en tuinverhalen aan bod komen. ‘
Kom samen met Groen Goud ontdekken. Ruik, hoor, voel, proef en geniet van het leven in jouw tuin.’ In een boekenhoek zullen boeken in te zien en aan te schaffen zijn.

Hoeveel kopjes?
De toegang tot de lezing is toegankelijk voor een eigen bijdrage naar keuze, vanaf 1 euro.
 De organisatoren melden verder nog: ‘Om te weten hoeveel kopjes we klaar kunnen zetten stellen we het op prijs als je je komst meldt op hattemsgroengoud@gmail.com.’

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in