‘Watt kun jij doen?’ Vraag de gratis ledlamp en stand-by-stop aan

Energie besparen hoeft niet moeilijk te zijn. Begin vandaag met het nemen van eenvoudige maatregelen en bespaar direct energie en geld. Onder het motto ‘Watt kun jij doen?! is er een grote regionale gestart op de Noord-Veluwe.

Je kunt een gratis een bespaarset aanvragen met een ledlamp, stand-by-stop en een bespaarladder. De actie is onderdeel van de Regeling Reductie Energiegebruik en wordt mogelijk gemaakt door de regiogemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem in samenwerking met het duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam. De actie loopt van 16 februari tot 28 maart.

Bespaarladder
De producten in de bespaarset zijn onderdeel van de bespaarladder. Een bespaarladder is een checklist met kleine energiebesparende maatregelen die je kunt afvinken. De eerste maatregel is een halogeenlamp vervangen door een ledlamp. Dit zorgt al snel voor 85 procent minder stroomverbruik. Bijkomend voordeel is dat ledlampen niet warm worden en ook mooi licht geven.

Sluipverbruik
De tweede maatregel op de bespaarladder is een stand-by-stop. Hiermee wordt sluipverbruik aangepakt. Een aantal apparaten in huis verbruiken namelijk nog stroom, terwijl ze ‘uit’ lijken te staan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij (oudere) tv’s. Met een stand-by-stop kun je gemakkelijk de stroom van het apparaat afsluiten en voorkom je sluipverbruik. Met een stand-by-stop kun je wel zo’n 75 euro per jaar besparen.

Aanvragen
Via website www.veluweduurzaam.nl/wattkunjijdoen kun jij gratis de bespaarset met ledlamp, stand-by-stop en bespaarladder aanvragen. Voor deze actie geldt: op = op en maximaal één aanvraag per adres.

Over Veluwe Duurzaam
Veluwe Duurzaam is het duurzaamheidsloket van de Noord-Veluwe waar inwoners terecht kunnen voor onafhankelijk advies en informatie over verduurzaming van huis en omgeving.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in