Huiskamer Filmfestival weer groot succes

Tweehonderd deelnemers keken zaterdagavond in 8 huiskamers in de binnenstad van Hattem voor het 13e jaar naar twee verschillende films. Daarna werd in Banka tot laat nagepraat.

Een succesformule waar Hattem trots op kan zijn, ooit bedacht en nog steeds georganiseerd door de Lionsclub Hattem.

‘Prachtig al die deelnemers die door de oude binnenstad van Hattem ronddolen op zoek naar het volgende huis of om naar afterparty te gaan’, sprak één van de organisatoren Harry Rikaart van de Lions Club tevreden.

De eerste film ‘in America’ is een meervoudig genomineerde en bekroonde film uit 2002 van regisseur Jim Sheridan. Een aangrijpende film over Jonny en Sarah die met hun twee dochters vanuit Ierland naar New York emigreren, zodat Jonny zijn droom als acteur kan verwezenlijken. Ze hebben het erg moeilijk in de V.S. maar hun kracht en hulpvaardigheid tegenover mensen zal ze erdoor slepen.

De tweede film, ‘Chef’ is een Amerikaanse film uit 2014 van regisseur Jon Favreau. Chef-kok Carl Casper weigert zijn creatieve integriteit in de keuken op te geven als het aankomt op zijn gerechten en specialiteiten. Een conflict met zijn commerciële baas is onvermijdelijk, en uiteindelijk besluit Carl tegen beter weten in om op te stappen. Hij vertrekt naar Miami, waar hij een “food-truck” opent samen met zijn ex-vrouw, zijn beste vriend en zijn jonge zoon. Hiermee hoopt hij niet alleen zijn initiële passie voor koken terug te vinden, maar ook zijn levenslust.

De Lions Club Hattem gaat de totale netto opbrengst overhandigen aan de Stichting Leergeld Noord Veluwe. Deze organisatie zet zich in voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen en een aantal activiteiten mogelijk maakt. Hierdoor kunnen deze kinderen ‘meedoen’ met hun leeftijdgenootjes.

In 2019 is het Huiskamer Filmfestival op zaterdagavond 16 februari. Zet ‘m het vast in je agenda.