Nieuwe tentoonstellingen op komst bij Voerman Museum Hattem

Het Voerman Museum Hattem werd vorig jaar drie keer getroffen door een sluiting. Maar het kan wel tegen een stootje en hoopt dat 2021 tóch positief zal uitpakken. Ook nu het museum gesloten is wordt achter de schermen intussen gewerkt aan twee nieuwe tentoonstellingen.  Zodra het museum weer open mag, hopen zij deze te presenteren.

Zo is daar de tentoonstelling ‘René Kinket beeldend verteller’. Kunstschilder en vrijwilliger voor het Voerman Museum Hattem René Kinket overleed plotseling in mei 2020. “Hij heeft de afgelopen jaren zeer veel voor het museum betekend en met trots brengt het museum deze expositie, die een overzicht biedt van zijn gevarieerde werk.”

Ook staat de tentoonstelling ‘Tour d’ Europe langs ideaalsteden in de late Middeleeuwen’ gepland. Deze expositie voert je naar het Hattem van de dertiende eeuw. En nog vier Europese steden staan centraal: het Franse Monflanquin, de Poolse stad Torun, Cadernarfon in Wales en het Italiaanse San Giovanni Valdarno. De tentoonstelling is samengesteld door stedenbouwkundige Jan Brouwer, die er sinds 2016 diverse keren mee exposeerde. Beide tentoonstellingen zijn tot 31 mei te zien.

Voor komende zomer staat een tentoonstelling gepland in het teken van de IJsselbiennale.

Verder wordt er voor een tentoonstelling samengewerkt met Peter Voerman, achterkleinzoon van Jan Voerman senior. Die schrijft een boek over de familiegeschiedenis van de Voermannen en andere families.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in