Lidl in Hattem?

Burgemeester en Wethouders van Hattem stellen de gemeenteraad voor een coördinatiebesluit te nemen voor vestiging van een Lidl aan de Populierenlaan. Dit staat in de besluitenlijst van B&W van 15 januari 2019.

Efficiency
De coördinatieregeling maakt dat een en ander overzichtelijk is voor belanghebbenden. Door de gecoördineerde aanpak wil de gemeente alle vergunningen zoals een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en de benodigde bestemmingsplan-herziening en andere vergunningen in één procedure onderbrengen. Dit alles levert voor de gemeente efficiency-voordelen op.

Het besluit wordt genomen op basis van artikel 3.30 van de Wet Ruimtelijke Ordening (WRO). De WRO biedt de mogelijkheid om de voorbereiding en bekendmaking van ruimtelijk beleid gecoördineerd te behandelen. In dit geval gaat het specifiek om het project Lidl.

Toestemming Provincie
Voor de vestiging van een filiaal van Lidl is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De provincie Gelderland heeft tot nu toe aangegeven niet in te stemmen met de bestemming detailhandel op deze plek. Of de provincie bereid is haar standpunt te wijzigen is niet bekend, maar wel een voorwaarde voordat er een Lidl komt aan de Populierenlaan.

3 REACTIES

  1. Het zal voor vakantiegangers wel zo fijn zijn om een Lidl ook in Hattem te hebben
    Bij mijn weten is er maar een Supermarkt aanwezig.

  2. Het wordt tijd dat er een supermarkt bij komt en zeker aan die kant van Hattem daar zit niks op dit moment

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in