Sinterklaas is er bijna…

Zaterdag 18 november komt Sinterklaas. Gisteren hadden we even contact met hem, maar het weer op zee was te slecht om hem goed te kunnen verstaan. Het was immers code Oranje!! Iedereen vloog op de boot heen en weer. Sommige Pietjes zaten stil in een hoekje. Niet omdat ze van de pepernoten hadden gesnoept, maar omdat de golven zo hoog waren!

De Sint vertelde ons, dat ze om 13.30 uur met Pakjesboot 15 aankomen in de Haven. Hij  kan niet wachten om alle kinderen uit Hattem weer te zien. Vanaf 14.00 uur gaat de stoet door alle winkelstraten en van 15.00 tot 16.00 uur is het Pietenfeest op de Markt. 

Waar kun je hem goed zien?
Het beste zicht op de aankomst van Sinterklaas heb je vanaf de Camperparkeerplaats of bij de kanonnen bij het borstbeeld van Jan Voerman. Het is niet toegestaan om in het gras op de Schipperswal te staan. Het is hoogwater en een groot deel van Schipperswal is voor uw veiligheid om die reden afgesloten.  

Route door de stad
Loop gezellig mee onder de Dijkpoort door naar de Kruisstraat, Kerkstraat, Achterstraat, Ridderstraat, Kerkhofstraat en feest daarna mee met het Pietenfeest op de Markt. 

Pietenfeest met disco 
Ga maar vast TikTok dansje oefenen want DJ Piet draait zaterdag de tofste Sinterklaasliedjes waar jij jouw moves kan laten zien. Een playlist met nummers van Piet Pablo & Club van Sinterklaas wordt een disco waar de kinderen hun energie wel kwijt kunnen. 

Glutenvrije pepernoten
Kinderen met een glutenallergie kunnen zaterdag dankzij Nederlandse Coeliakie Vereniging met een gerust hart pepernoten aannemen van de Glutenvrije Piet. Herkenbaar aan de groene kleding vanuit een mooie oldtimer Eend maakt deze Piet kinderen blij met speciaal verpakte zakjes glutenvrije pepernoten. Ouders kunnen op de site van Visit Hattem een kleurplaat en vlaggetje downloaden. Neem deze vlag en kleurplaat uitgeprint mee, zodat de Glutenvrije Piet de kinderen makkelijk kan herkennen. 

Oproep van de VeiligheidsPiet
Blijf bij de haven achter de dranghekken en volg de instructies van de verkeersregelaars bij de oversteek naar de binnenstad. Er mogen geen fietsen op de Markt komen. Dit is in verband met de veiligheidsvoorschriften van de brandweer en er moet voldoende ruimte zijn voor het Pietenfeest. Parkeer a.u.b. uw fiets net buiten de stad.

Het wordt vast weer een onvergetelijk Sinterklaasfeest!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in