Afvalrekening Hattemse huishoudens in 2020 met 35 euro omhoog

Huishoudens in Hattem betalen in 2020 naar verwachting 35 euro meer aan afvalstoffenheffing. Deze stijging komt door landelijke ontwikkelingen. De kosten voor het ophalen en verwerken van huishoudelijk afval stijgen en het rijk berekent een hogere verbrandingsbelasting door.

Hattem zit met een stijging van 35 euro nog ruim onder het landelijk gemiddelde. En dat komt omdat Hattem koploper is in het scheiden van afval.

Wethouder Schipper: “We hebben te maken met een vervelende samenloop van omstandigheden. Aan de ene kant nemen de kosten van inzameling en verwerking toe. En aan de andere kant zien we onze inkomsten dalen. Daarnaast zijn we ook geconfronteerd met een flinke toename van de verbrandingsbelasting die het Rijk doorberekent.”

Hattem komt relatief goed weg
Inwoners van Hattem hebben er samen voor gezorgd dat de verhoging ondanks alles relatief laag kan blijven. Doordat Hattem fanatiek is in het gescheiden inzamelen van textiel, plastic, metaal en drankenkartons (PMD) en GFT, is de hoeveelheid restafval minimaal. Met als gevolg dat de noodzakelijke verhoging van de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk is.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in