Zonnepark op voormalige stort heroverwogen

De gemeente laat vandaag, 14 oktober, aan de gemeenteraad weten dat er een heroverweging van het initiatief zonnepark heeft plaatsgevonden. Uitkomst van deze
heroverweging is dat het college van B&W en het bestuur van Powered by Hattem het initiatief Zon op stort willen beëindigen.

In juli van dit jaar heeft een verkennend ambtelijk gesprek plaatsgevonden met de provincie. Het beeld wat naar voren komt uit het gesprek met de provincie is dat de slagingskans voor realisatie van het zonnepark aanzienlijk kleiner is geworden. De uitdagingen rondom Natura 2000 en de NB-wet vergunning waren al bekend, maar de Omgevingsverordening en de GNN compensatieplicht maakt het beeld negatiever.
Het doorzetten van het initiatief zal niet kunnen zonder aanzienlijke investeringen in
vervolgonderzoek, onderbouwingen en (eventuele) aankoop van compensatiegronden, terwijl het risico dat het project geen groen licht krijgt aanzienlijk is, aldus de brief aan de gemeenteraad.

Duurzaamheidsdoelstellingen
Het financiële risico van het doorzetten van het project is groot. Het is onzeker of tijd en
aandacht van de betrokken partijen zullen leiden tot een succesvol duurzaamheidsproject. De gemeente zal onderzoeken hoe het wegvallen van de CO2 reductie van dit project kan worden gecompenseerd om daarmee de duurzaamheidsdoelstellingen in zicht te houden.

De gehele brief aan de gemeenteraad is te lezen op de website van de gemeente.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in