Bidden in een gebroken wereld

Enkele Hattemers organiseren zondag 15 oktober om 19.00 uur een moment van gebed, stilte en bezinning in kerkgebouw De Open Poort te Hattem. “Terreur en oorlog in Israël, aardbevingen in Afghanistan en Marokko, bootvluchtelingen, Oekraïne aangevallen en de lijst is nog vele malen langer te maken. Het raakt mensenlevens, ook in ons land en in onze woonplaats Hattem. Om troost en hoop te vinden bij elkaar en bij God willen wij bidden in een gebroken wereld,” aldus Alma en Durk de Boer, initiatiefnemers van dit uur van gebed.

Micha-zondag
Alma en Durk zijn leden van de Open Poort. Durk:”Het is aankomende zondag ‘Micha-zondag’, een dag waarop er in veel kerken aandacht is voor sociale en ecologische gerechtigheid. Gewapende conflicten en natuurrampen werken ontwrichtend. Ze veroorzaken vluchtelingenstromen, angst en gebrek aan elementaire zekerheid en levensbehoeften bij velen.”

Handen uit de mouwen en ook vouwen
Alma vult aan:”Gelukkig kunnen we in Hattem vaak en veel delen van onze overvloed. Het is mooi om te zien hoe we in onze gemeenschap meermaals de handen ineen slaan voor anderen en elkaar. Tijdens dit uur van gebed willen we ook onze handen vouwen en/of opheffen in gebed om te bidden voor liefde, vrede en gerechtigheid. Ieder die mee wil doen is hartelijk welkom.”

Open Poort werkt mee
Kerkgemeenschap De Open Poort werkt graag mee aan dit initiatief. Aankomende zondag zijn de kerkdeuren om 18.45 uur geopend, het uur van gebed begint om 19.00 uur en na afloop is er koffie of thee voor wie nog wil napraten.

^HH

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in