Gratis regenboogvlag voor sportclubs

Sportclubs kunnen een gratis regenboogvlag aanvragen. Zo laat je zien dat iedereen op jouw club welkom is. Het Gelderland Loves to Move programma lanceerde op 11 oktober 2021 tijdens Coming Out Day de ‘plant-jouw-regenboogvlag’ actie.

Gelderland Loves to Move
Met het programma Gelderland Loves to Move helpen provincie Gelderland en gemeente Nijmegen sportaanbieders en gemeenten in de regio. Het doel is om een sportomgeving en -sfeer te creëren waar iedereen zich welkom voelt en niemand wordt buitengesloten. In aanloop naar de EuroGames 2022 in Nijmegen, wordt het programma ingezet om het sportklimaat in Gelderland voor iedereen toegankelijk te maken. Iedereen kan meedoen in Gelderland, ook in de sport.

Ruim 700.000 Nederlanders voelen zich nog altijd niet welkom in de sport. Terwijl sportaanbieders zich hier vaak helemaal niet van bewust zijn. Juist sportclubs kunnen deze drempel wegnemen. Door ervoor te zorgen dat iedereen met plezier komt sporten en bewegen.

Plant jouw regenboogvlag
De Gelderse Sport Federatie, Gemeente Nijmegen, de John Blankenstein Foundation en Provincie Gelderland bundelden hun krachten. Met als doel om bij zoveel mogelijk sportclubs de regenboogvlag te laten wapperen. Clubs die nog geen regenboogvlag hebben, kunnen vanaf 11 oktober bij de Gelderse sportfederatie  een gratis regenboogvlag aanvragen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in