Eerste verlies voor volleybaldames HVV

Zaterdag speelden de HVV tegen NVC, een jong ogend team met veel onbekende gezichten. Maar tóch ging de winst naar NVC.

De volleybaldames uit Hattem gingen met veel energie van start. Alhoewel NVC lange tijd bijbleef wist HVV vanaf de 10 punten geleidelijk uit te lopen. De eerste set ging met leuk spel -maar ook goede tegenstand- naar HVV: 25 – 15.

Gat te groot
De tweede set startte NVC met een hele goede servicereeks waar HVV weinig antwoord op had. Zo ontstond er al snel een groot gat van zeker 7 punten. Het werd een lastige dobber om dit weer in te halen. NVC had een heel behoorlijke blokkering en lengte en was verdedigend sterk. De buitenaanvallers van HVV hadden moeite om direct te scoren, waardoor er lange rally’s werden gespeeld, maar ook slimme geplaatste ballen nodig waren om te scoren. Puntje voor puntje kwam HVV dichterbij maar het gat was te groot om helemaal in te halen, met 25-21 ging de set naar NVC.

Niet slecht…
In de derde set was er sprake van een redelijk gelijk spelbeeld. HVV had moeite om direct te scoren, ook NVC scoorde weinig direct doordat er vaak wel een hand aan zat of een bal geremd werd in het blok. De linkshandige aanvallers bij NVC maakte het de blokkering en verdediging van HVV redelijk lastig. Het spel van HVV was niet slecht, maar onvoldoende om de winst naar zich toe te trekken. Deze set ging met 25-20 naar NVC.

Slimme ballen
De vierde set leek af en toe de moed bij HVV wat weg te zakken, zeker als er weer een serviceserie tegen zat. Aan de andere kant werden er ook zeker mooie rally’s gespeeld en met slimme geplaatste ballen punten gepakt. Maar de achterstand was te groot; met 25-19 was deze set voor NVC. En daarmee ging de wedstrijd naar NVC. Sinds lange tijd werd er verloren door HVV.

Nieuwe kans
Aanstaande zaterdag hebben de dames om 16.00 uur de kans om dit weer recht te zetten tegen Surf uit Hoevelaken. De wedstrijd wordt gespeeld in de Marke.