Waarnemend burgemeester Van Asseldonk draagt voorzittershamer over

In de buitengewone raadsvergadering van vanavond heeft waarnemend burgemeester Van Asseldonk de voorzittershamer overgedragen aan het langstzittende raadslid Martin van Duinen.

Van Duinen benoemde in zijn afscheidsspeech verschillende anekdotes van Van Asseldonk gedurende zijn waarnemerschap. Hij gaf aan dat de meesten de vergaderstijl van Van Asseldonk waardeerden; geen Hattems kwartiertje maar op tijd beginnen. Als dank kreeg Van Asseldonk enkele cadeaus als herinnering aan onze Hanzestad.

Ambassadeur
Wethouder Schipper noemde Van Asseldonk een waar ambassadeur voor Hattem. Volgens Schipper is hij volledig aanwezig en zo kon het gebeuren dat Van Asseldonk ook tijdens de nacht appjes stuurde aan de wethouders. Ook memoreerde Schipper dat de periode die Van Asseldonk in Hattem was bijzonder was, vanwege de coronacrisis. Dit pakte hij goed op onder meer door de interviews bij RTV Hattem waarin hij de inwoners van Hattem steeds bijpraatte over deze crisis. Ook sprak hij zijn dank uit, omdat het college veel van Van Asseldonk heeft geleerd.
Van Asseldonk kreeg een mooie appelboom als afscheidscadeau.

Trots op Hattem
In zijn slotwoord gaf Van Asseldonk aan dat hij zich altijd welkom heeft gevoeld in Hattem. Hij trof een goede organisatie aan toen hij kwam en vindt het nu vreemd om afscheid te nemen, zeker door de manier waarop dit in carona-tijd gebeurt. Er is geen gelegenheid om van iedereen persoonlijk afscheid te nemen, maar gelukkig kan het wel fysiek van de raad op een corona-proof manier. Van Asseldonk zei trots te zijn op Hattem, want “Hattem is een juweeltje.”

Twee onderwerpen wilde Van Asseldonk specifiek benoemen, en wel corona en regionale samenwerking. Door corona was het moeilijker om met anderen in contact te komen. Het maakte dat hij moest zoeken hoe hij daar invulling aan kon geven en ontmoetingen kon hebben, omdat hij minder aanwezig was in Hattem vanwege het thuiswerken. Gelukkig konden de wethouders hem voeden met informatie over de sfeer in de stad. “Dat is een sterk punt in Hattem, maar ook een zorg, omdat nu al een half jaar het sociale verkeer stilligt.” Van Asseldonk vroeg de raadsleden daar aandacht voor te hebben. “Zorg goed voor elkaar en voor de achterban.”

Tenslotte gaf hij de raad het volgende mee: “Zelfstandig verdergaan voor Hattem kan alleen door samen te werken. Wees niet bang dat een sterkere regionale samenwerking het werk van de raad uitholt.”

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in