Vogelmarkt in IJsselhallen Zwolle

In de IJsselhallen Zwolle wordt de 70e editie van de Zwolse Vogelmarkt georganiseerd. Met meer dan 500 standhouders en ruim 7.000 bezoekers is de markt uitgegroeid tot de grootste van West-Europa.

Tijdens de Zwolse Vogelmarkt op zaterdag 21 september kunnen liefhebbers uren ronddwalen langs de vele, wettelijk toegestane, vogels die men te koop aanbiedt. De markt bestaat uit een oppervlakte van maar liefst 12.500 m2 en 3.000 strekkende meter aan verkoop tafels.

Internationaal
Tijdens de Zwolse Vogelmarkt zullen vogelkwekers uit binnen en buitenland een gigantisch aanbod aan vogels te koop aanbieden. Het enorme aanbod aan gevederde vrienden staat voor de echte vogelaar – maar ook andere belangstellenden – garant voor een onvergetelijk dagje uit. Uit de grote belangstelling vanuit het buitenland, waaronder met name België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Engeland, Spanje Portugal, Polen, Tsjechië en Denemarken, blijkt dat de Zwolse Vogelmarkt internationaal hoog staat aangeschreven.

Leerzaam
Naast de enorme collectie van tienduizenden vogels zijn er ook veel benodigdheden te koop zoals boeken, kooien, verlichting en voer. Ook de verschillende speciaal-clubs zijn van de partij. Dit zijn bijvoorbeeld die van de vorm- en postuurkanaries, zebravinken, Japanse meeuwen en parkieten. De GGD is aanwezig met een informatiestand waarin men voorlichting geeft over zaken als de papegaaienziekte.

Strenge controle
De aangevoerde vogels worden streng gecontroleerd. Vogels die niet voldoen aan de vereiste condities worden geweigerd. Bovendien zijn er de gehele dag twee dierenartsen aanwezig, die alles nauwlettend in de gaten houden. Op de Zwolse Vogelmarkt mag niet uit lopers verkocht worden. Vogels dienen in deugdelijke kooien te koop aangeboden worden en de kooien mogen niet overbevolkt zijn. Hier ziet de organisatie streng op toe. De Zwolse Vogelmarkt heeft een goede naam en aan de hand van strenge controles wil de organisatie deze naam hooghouden.

Tijden en prijzen
De Zwolse Vogelmarkt is op zaterdag 21 september te bezoeken van 08.30 tot 14.00 uur. Via www.zwollevogelmarkt.nl zijn e-tickets te koop voor EUR 7,00 p.p. Aan de kassa bedraagt de entreeprijs EUR 8,00. Kinderen tot en met 5 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang.

Bron: mediapartner RTV Zwolle

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in