Leer bloemen schikken als een professional

Bloemen hebben de kracht om elke ruimte op te fleuren en een gevoel van vreugde en schoonheid te creëren. Maar het kan soms duur zijn om een professionele bloemist in te schakelen om de bloemen voor je te schikken. Gelukkig kan je nu met doe-het-zelfbloemarrangementen leren om bloemen als een pro te schikken, en dat allemaal vanuit het comfort van je eigen huis! In dit artikel zal ik je enkele tips geven over hoe je bloemen het beste kunt schikken en welke benodigdheden je nodig hebt om er een prachtig arrangement van te maken.

De beste plek om je bloemarrangement te beginnen is bij je vaas. Kies een vaas die bij de omvang en kleur van je bloemen past. De hoogte en breedte van de vaas bepaalt ook de grootte van je bloemenarrangement. Als je kiest voor een grote vaas, gebruik dan veel volume om dit op te vullen, en gebruik dus ook grotere bloemen met dikke stelen. Kies voor een kleine vaas en gebruik kleinere bloemen voor een fijnere en -luchtiger arrangement.

Nu dat je de vaas hebt gekozen, is het tijd om je bloemen te selecteren. Kies bloemen met verschillende texturen, kleuren en grootte. Als je op zoek bent naar een wilder arrangement, kies dan bloemen met onregelmatige vormen en maten. Als je een meer formele look wilt, kies dan voor bloemen met symmetrische bloeiwijzen en even grootte.

Als het gaat om de plaatsing en rangschikking van je bloemen, onthoud dan: voeg ze toe in lagen. Begin met het toevoegen van de grootste en belangrijkste bloemen, die de basis vormen. Voeg dan de kleinere bloemen toe als accent. Twee of drie verschillende soorten bloemen zijn vaak genoeg om een prachtig arrangement te maken.

Als je eenmaal tevreden bent met je bloemenopstelling, is het tijd om de takken en bladeren toe te voegen, waardoor het arrangement natuurlijker lijkt. Plaats de takjes en bladeren rond de bloemen om het plaatje af te maken. Voeg als laatste het water toe en je bent klaar!

Bijna elke supermarkt of bloemist biedt een breed scala aan bloemen, dus het hoeft niet moeilijk te zijn om te kiezen wat je nodig hebt. En na een paar keer oefenen zul je merken dat bloemschikken een van de gemakkelijkste en meest effectieve manieren is om je huis en creativiteit op te fleuren.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in