Burgernet stopt in september met sms- en spraakberichten

Burgernet, het waarschuwingsnetwerk waarbinnen burgers, gemeente en politie samenwerken, stopt binnenkort met het versturen van sms- en spraakberichten. In plaats daarvan worden berichten via de Burgernet-app gedeeld. Vanaf september wordt de communicatie beperkt tot alleen de app. Het was heel lang nog handig om sms- en spraakberichten te sturen omdat niet iedereen een smartphone had, laat staat internet op zijn telefoon. Dat is in de laatste jaren gemeengoed geworden, waardoor dit besluit gemakkelijker genomen kan worden.

Voordelen van de app
Door het stoppen met het gebruik van spraak- en smsberichten worden er kosten bespaard. Kosten die normaal gesproken betaald worden met belastinggeld. Verder er in de app gemakkelijker meer informatie worden gedeeld. Dit gaat niet alleen om betere en accuratere beschrijvingen, ook afbeeldingen en video’s kunnen gedeeld worden. Omdat het zich allemaal afspeelt op je mobiele telefoon, kun je berichten ook gemakkelijker delen met mensen die je kent door ze te versturen met bijvoorbeeld WhatsApp (denk aan de buurtpreventiegroep), Twitter of andere sociale media. Mensen die nog deelnemen op andere manieren dan de app, worden in september nogmaals via sms opgeroepen om de app te installeren.

App downloaden
Heb je de app nog niet, dan kun je de Burgernet-app downloaden via deze link of via de Appstore van jouw telefoon. De app is zo ontworpen dat alle communicatie anoniem is, er worden geen gegevens opgeslagen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in