Schrijfworkshop (zomer)liefde

Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert een workshop Verhalen Schrijven, met als thema (zomer)liefde. De workshop wordt gegeven door schrijfdocent Lieke Deelstra. De workshop is donderdag 16 juni bij de Bibliotheek in Hattem.

Liefde
Wanneer was u voor het eerst verliefd? Van wie kreeg u uw eerste kus? Hoe ging het vroeger tussen jongens en meisjes? Had u een zomerliefde, die u niet kon loslaten? Wat betekent liefde nu voor u? Deze en andere vragen vormen voor Lieke Deelstra de basis voor de workshop, waarin autobiografisch en creatief wordt geschreven over de liefde. En het leuke is dat iedereen kan schrijven. De pen vertelt het verhaal. Lieke Deelstra laat de deelnemers aan de hand van kleine concrete oefeningen herinneringen opduikelen.

Leer schrijven
Deelnemers kiezen zelf aan de hand van opdrachten welke herinnering ze gebruiken om over te schrijven. Goed of mooi kunnen schrijven is niet nodig, deelnemers schrijven voor zichzelf in een veilige setting. Altijd al eens willen proberen of u kunt schrijven? Doe dan nu mee! Deelnemers gaan na afloop naar huis met een paar mooie schrijfsels, heel veel inspiratie en bijzondere ontmoetingen door het luisteren naar de verhalen van anderen. Voorlezen is niet verplicht, maar mag wel. Veiligheid en plezier staan altijd voorop. Een sfeer waarin iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht ervaring of achtergrond.

Lieke Deelstra
Lieke Deelstra houdt zich al meer dan 20 jaar bezig met levensverhalen. Als biografiekundige heeft ze een praktijk voor levens en zingevingsvraagstukken, en als schrijfdocent begeleidt ze groepen autobiografisch schrijven. Haar achtergrond als theatermaker zorgt voor een speelse en creatieve ingang.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in