Huisbezoeken aan 75-jarigen in Hattem

De Gemeente Hattem, het Rode Kruis en Stichting Welzijn Hattem zijn in 2018 gestart met huisbezoeken aan 75-jarige Hattemers. Tijdens deze huisbezoeken gaat een vrijwilliger met de oudere in gesprek om, waar nodig, de oudere wegwijs te maken in bijvoorbeeld het aanbod van zorg en welzijn.

Vragenlijst
Sommige mensen weten de weg, maar een groot aantal ouderen weet dit niet of onvoldoende. In de gesprekken komen aan de hand van een vragenlijst o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: wonen, veiligheid, welzijn, mobiliteit, zorg, donorcodicil en mantelzorg, maar ook vragen vanuit de ouderen worden uitvoerig besproken. Ouderen wonen steeds langer thuis en zijn, of worden daardoor, afhankelijk van sociale netwerken en/of professionele instanties. De gemeente Hattem vindt het belangrijk dat iedere inwoner zich prettig voelt en zolang mogelijk ‘mee kan doen’ in de samenleving.

Herstart al mogelijk?
Helaas zijn door de Coronacrisis deze huisbezoeken in maart stopgezet. Met de huidige versoepelingen van de Corona-maatregelen en de versoepelingen die er voor 1 juli opnieuw zijn aangekondigd, willen SWH en het Rode Kruis samen met de gemeente kijken hoe en wanneer er weer voorzichtig gestart kan worden met deze gesprekken/huisbezoeken.

Het is daardoor nog even afwachten hoe de versoepelende maatregelen uitpakken voor onze samenleving. Zodra de huisbezoeken weer op een veilige en verantwoordelijke wijze uitgevoerd kunnen worden, gaan deze weer van start.
Voor meer informatie kan je bellen en/of e-mailen naar Stichting Welzijn Hattem: 038-4432881 / info@swhattem.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in