Let hier op bij het afsluiten van een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering

Goed ondernemen betekent niet alleen risico’s nemen, maar ook risico’s afdekken. Denk bijvoorbeeld aan het risico op aansprakelijkheid.

Aansprakelijkheid kan uit het niets komen en flinke kosten met zich mee te brengen. Het komt wel eens voor dat een bedrijf ten onder gaat door een schadeclaim die te omvangrijk is. Je doet er dus goed aan om te kijken naar zakelijke verzekeringen voor aansprakelijkheid. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten.

Kies de juiste verzekering
Er zijn meerdere verschillende verzekeringen beschikbaar als het gaat om zakelijke aansprakelijkheid. Het is dus belangrijk om de juiste zakelijke aansprakelijkheidsverzekering te kiezen. Welke de juiste is, dat hangt af van verschillende zaken.

Natuurlijk maakt het uit voor welk soort aansprakelijkheid je bescherming wilt ontvangen. Wil je dat de bestuurders van je bedrijf beschermd zijn tegen schade door bestuurlijke fouten? Dan kies je bijvoorbeeld voor een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Ook maakt het uit in welke branche je actief bent. Een verzekering tegen bedrijfsaansprakelijkheid kan in vrijwel elke branche van pas komen. Echter, een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is eigenlijk alleen relevant voor beroepen waarin bijvoorbeeld een advies wordt uitgebracht aan klanten.

Kom je er niet uit? Schakel een expert in
Lukt het je niet om te bepalen welke verzekeringen relevant zijn voor je bedrijf? Bijvoorbeeld omdat je niet thuis bent in verzekeringen en door de bomen het bos niet meer ziet? Dan kan het slim zijn om een expert in te schakelen. Hij of zij gaat met je om tafel om te bespreken wat je bedrijf precies doet. Op basis hiervan gaat de expert op zoek naar verzekeringen die hier het beste op aansluiten. Een expert in de arm nemen scheelt je tijd en geld. Je hoeft namelijk niet zelf de verschillende polissen door te spitten en je weet zeker dat je niet onderverzekerd bent.

Staar je niet blind op de premies
Ga je toch op eigen houtje op zoek naar de beste verzekering voor je bedrijf? Een belangrijke tip die we je dan willen meegeven, is om je niet blind te staren op de premies. Online vergelijkingswebsites tonen altijd heel prominent de premies van de verschillende polissen en geven je de optie om de polissen met de laagste premies eerst te laten zien. Maar veel belangrijker dan de premie is de dekking.

Je kunt natuurlijk maandelijks geld besparen door te kiezen voor een polis met een lage premie. Maar als dat betekent dat je slecht verzekerd bent en geen vergoeding krijgt in het geval van schade, dan ben je onderaan de streep alsnog duur uit. Dus, nogmaals, staar je niet blind op premies!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in