Sv Hatto-Heim onverdiend verloren in Zuidwolde

Zaterdag 13 april moest Hatto-Heim afreizen naar Zuidwolde om tegen concurrent voor de 8e plaats ZZVV op te nemen. Helaas bleven de 3 punten in Zuidwolde en de kans op revanche is niet meer mogelijk daar ZZVV ophoudt te bestaan en gaat fuseren met vv Zuidwolde.
Voorafgaand aan de wedstrijd was er 1 minuut stilte voor twee oud-bestuursleden van ZZVV, waarvan Henk de Jonge medeoprichter was van ZZVV.

Breuk
Om 15.00 uur floot scheidsrechter Martin Schuhmacher af en nam ZZVV het initiatief. Het zette Hatto-Heim onder druk, wat na 5 minuten resulteerde in de eerste corner voor ZZVV.
Hatto-Heim moest het van een aantal uitvallen hebben van o.a. Ward Willemsen die Jesse Winkelaar in stelling bracht maar zijn bal voorlangs ging.
Daarna een kans van Rowan Mensink maar deze vergat helaas te schieten. In de 12e minuut pas de eerste corner voor Hatto-Heim welke op niets uitliep 16 e minuut een grote tegenvaller voor ZZVV, nr 10 Wouter Marinus moest met een sleutelbeenbreuk het veld verlaten. Wouter is oud prof van o.a.sc Heerenveen, PEC Zwolle, FC Emmen. Jarno van den Boomen is zijn vervanger.

Langzamerhand nam Hatto-Heim het initiatief over van ZZVV maar moest oppassen voor de snelle uitvallen van de tegenstander, deze probeerde regelmatig de bal achter de verdediging van Hatto-Heim te leggen. In de 25e minuut een grote kans voor ZZVV om op voorsprong te komen na een te zachte terugspeelbal van Aron Winkelhorst op Jorick Mensink. Ger Luuk Pol kon de bal onderscheppen en alleen op Jorick af, maar schoot de bal over het doel. Opluchting bij Hatto-Heim.
In de 36e minuut komt ZZVV alsnog voorsprong door balverlies op het middenveld waardoor Janou van Veen de 1-0 kan laten aantekenen.

Even rust
Nu moest Hatto-Heim wel komen om voor de rust de stand recht te trekken en resulteerde in een aantal mogelijkheden, onder andere in de 40e minuut.
Een paas van Damian Halfwerk op Ward Willemsen die op de achterlijn de bal terug legt op Jesse Winkelaar en deze de lat raakt.
Na nog wat kansen voor Hatto-Heim floot de scheidsrechter om 16.00 uur voor rust en konden de teams zich opmaken voor een intense tweede helft.

Bij Hatto-Heim verving Robin van Dijk Jorick Mensink, die nog last heeft van de botsing in de vorige wedstrijd. Hatto-Heim nam het initiatief maar moest waakzaam zijn voor de gevaarlijke uitvallen van ZZVV. In de 52e minuut werd Jesse net buiten de beruchte lijnen ten val gebracht, maar de vrije trap werd door ZZVV tot corner verwerkt.
Twee minuten later kroop Hatto-Heim door het bekende oog van de naald.
Een handsbal in het strafschopgebied van Noah Brommer welke door de scheidsrechter niet bestraft werd.

Toch 1-1
Na verschillende kansen wederom voor Hatto-Heim was het in de 63e minuut wel raak.
Na een mooie aanval op links kon Elnathan van Dijk na een voorzet van Bram Neuteboom de 1-1 op het scorebord zetten.

En toch…
Na dit doelpunt ging Hatto-Heim door en kreeg ook verschillende kansen maar stuiterde steeds op keeper Sjors van der Weide, die ZZVV in het zadel hield. In de 85e minuut een overtreding op Elnathan en de toegewezen vrije trap door Damian Halfwerk tegen de onderkant lat geschoten en stuiterde weer het veld in. Maar zoals altijd, maak jij de doelpunten niet, dan doet de tegenstander het wel. In de 95e minuut ging Hatto-Heim nog steeds voor de overwinning en vergat even te verdedigen. ZZVV kwam op rechts door en de voorzet werd afgerond door Paul Bos, 2-1.
Om 17.05 uur floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de teleurstelling zeer groot binnen Hatto-Heim.

Volgens trainer Hans Slender van ZZVV zijn dit drie ‘gestolen’ punten .