Markt in Hattem afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Net als afgelopen jaar sluit de gemeente Hattem de Markt in Hattem af voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting geldt van 1 mei 2020 tot 1 oktober 2020 en is van 12.00 uur tot 17.00 uur zeven dagen per week. Tijdens de afsluiting van de Markt geldt tweerichtingsverkeer in de Kerkhofstraat. Hiermee blijven de parkeerplaatsen naast de kerk bereikbaar.

Wethouder Auke Schipper: “Door de afsluiting zeven dagen per week in te stellen, is er meer eenduidigheid in de regels in de stad. Wij zijn blij dat we het verzoek vanuit de gemeenteraad op deze termijn tot stand hebben kunnen brengen. Daarnaast hopen we dat onze mooie Hanzestad met haar unieke decor van karakteristieke monumentale panden veel bezoekers trekt als straks de coronamaatregelen voorbij zijn.”

Beter bereikbare, gastvrije en veilige binnenstad
Om dit te bereiken zijn diverse maatregelen ingesteld. Naast de verkeersmaatregelen is er nieuwe bebording geplaatst. Door de nieuwe bebording kunnen bezoekers van de binnenstad de bestaande parkeerplaatsen voor langparkeerders beter vinden.

In de blauwe zone is het voor langparkeerders minder aantrekkelijk door extra handhaving. Door het afsluiten van de Markt is het veiliger en aantrekkelijker voor fietsers en voetgangers.

Historische binnenstad
Samen met Hattemers werkt de gemeente aan een aantrekkelijke en voor iedereen toegankelijke openbare ruimte van de historische binnenstad. Er worden maatregelen getroffen om wateroverlast te voorkomen, de verlichting energiezuinig te maken en de binnenstad groener te maken. Ook het autoluw maken van de binnenstad is hier onderdeel van.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in