Lekker lezen in de meivakantie

De gezamenlijke bibliotheken hebben een Bingospel ontwikkeld om het lezen van kinderen te promoten. De actie is in de meivakantie, omdat vakantietijd een ideaal moment is om even de boel de boel te laten en samen met je kind(eren) rust te nemen om te lezen of voor te lezen. In de drukte van alledag is er namelijk vaak geen tijd om samen te lezen of spelletjes te doen.

Het spel is verkrijgbaar in de bibliotheek. Samen met je kind(eren) haal je een stapel boeken en een BINGO-formulier. Thuis ga je vervolgens samen lezen. Jouw kind leest een ouder of broer of zus voor. Het kan natuurlijk ook dat jouw kind door een familielid wordt voorgelezen. Voor iedere actie krijgt je kind een sticker op het BINGO-formulier.  En voor iedere volle rij een presentje van de bibliotheek! Voorlezen, of samen lezen, het maakt niet uit.

Voorlezen is belangrijk
De bibliotheken willen met de actie bereiken dat kinderen meer voorgelezen worden. Er zijn veel redenen waarom het zo belangrijk is dat kinderen voorgelezen worden:
Dit is er één: Ouders zijn een onmisbare schakel in de leesopvoeding van een kind. Bij een actieve leesopvoeding is de kans vijf keer zo groot dat je kind een echte lezer wordt.

Leesplezier
Maar de belangrijkste reden is: geef je kind leesplezier! Het allerbelangrijkste bij het leren lezen is dat je kind leren lezen leuk gaat vinden. Maak een feestje van het wekelijkse uitstapje naar de bibliotheek, laat je kind een kwartiertje langer opblijven om te lezen, pak samen een boek en kruip gezellig op de bank. Hoe meer plezier een kind heeft in lezen, hoe meer hij zal lezen. En hoe meer je kind leest, hoe meer plezier hij erin krijgt.

De actie loopt van 19 april tot en met 5 mei. De formulieren kunnen tot uiterlijk 18 mei ingeleverd worden.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in