Hapering voor Van Wijnen-Smash’70 op weg naar finale Eredivisie Tafeltennis

Zaterdag was de eerste van maximaal drie wedstrijden voor een plaats in de finale van de Eredivisie Tafeltennis tussen Itass-DTK’70 en Van Wijnen-Smash’70. Er werd gestart bij Itass-DTK’70 in Klazienaveen, de tweede en mogelijk derde wedstrijd wordt in Hattem gespeeld.

Play-off druk
Itass-DTK’70 is de winnaar van het vorige seizoen en dus gewend aan het spelen onder de play-off druk. Bij Van Wijnen-Smash’70 speelden Viktor Brodd, Michel de Boer en Martijn de Vries. Waar Viktor Brodd in de reguliere competitie op 100% uit kwam, kon hij dat zaterdag niet vervolmaken. In de reguliere competitie had hij twee keer, een keer nipt en een keer ruim, gewonnen van Yannick Vostes van Itass-DTK’70, maar deze keer was Vostes de winnaar.

Punt voor Itass-DTK’70
Dat was een streep door het plan van Smash’70 om na vier wedstrijden al klaar te zijn. Er was namelijk een tactische opstelling gedaan door Michel de Boer op Koen Hageraats van Itass-DTK’70 te zetten. Hij heeft een gunstiger balans ten opzicht van Koen dan Martijn de Vries. Dat plan werkte goed, maar na de wedstrijd van Viktor tegen Yannick moest Martijn toch óók nog aantreden tegen Barry Wijers. Dat deed hij goed, maar hij kon helaas de matchpoints niet verzilveren. In vijf games, in de beslissende vijfde wedstrijd, won Barry Wijers met 13-11 en het eerste punt voor Itass-DTK’70 was binnen. Eindstand: 3 – 2

Aan de bak
Op 4 mei wordt om 16.00 uur de tweede play-offs wedstrijd in Hattem gespeeld en zal het team van Van Wijnen-Smash’70 vol aan de bak moeten om de beslissende derde wedstrijd -gepland op 11 mei in Hattem- binnen te halen om zo een plaats in de finale te behalen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in