Jongeren eten pizza met CDA-leden

Voldoende woningen voor jongeren, aandacht voor het jongerenwerk en verduurzaming van Hattem: dat zijn de belangrijkste thema’s voor jongeren in Hattem. Dat kwam naar voren tijdens de pizza-avond van het CDA Hattem op 11 maart in de Marke. Onder het genot van een lekkere pizza en een drankje gingen verschillende kandidaten en andere leden van het CDA Hattem in gesprek met een twaalftal jongeren.

Raadslid en jongerenkandidaat Judith van Duinen (26) blikt terug op de avond: “We bespraken het belang van betaalbare starterswoningen voor Hattemse jongeren. Daarnaast gaven jongeren aan dat de verkeersveiligheid bij scholen en verenigingen aangepakt moet worden.”

Graffitimuur
Een concreet voorstel van de jongste aanwezigen was het realiseren van een graffitimuur in Hattem. Daarnaast vonden de aanwezigen het belangrijk dat er in het algemeen meer aandacht en steun komt voor de jeugd en het jongerenwerk in Hattem. Dit ook na een coronaperiode waarin veel jongeren noodgedwongen thuis hebben moeten zitten.

Commissielid en jongerenkandidaat Robert Klaassen (25) was blij met de inbreng van de jongeren. “Naast de lokale thema’s spraken we ook met hen over de landelijke politiek, en de invloed die je daar vanuit een kleine gemeente als Hattem op kunt hebben. CDA Hattem heeft samen met andere lokale afdelingen al vaker later zien dat lokale politici met succes invloed kunnen uitoefenen op de landelijke politiek. Voorbeelden zijn onderwerpen als de laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport en een ruimhartiger kinderpardon.”

CDA Hattem is blij dat dit gesprek met jongeren gevoerd kon worden. Dat het een gezellige avond was bleek wel uit het feit dat de meeste mensen ook nadat de pizza’s op waren nog lang bleven napraten. In de nieuwe raadsperiode zal zeker weer een dergelijke avond worden georganiseerd. Henberto Remmerts, voorzitter van het CDA Hattem: “Wij vinden het erg belangrijk dat jongeren gehoord en betrokken worden door de lokale politiek. Deze avond geeft veel energie om hier mee door te gaan!”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in