Vaccinatie Meningokokken in Hattem

In 2019 krijgen tieners tussen de 14 en 18 jaar een uitnodiging voor een vaccinatie tegen meningokokken ACWY. In Noord- en Oost-Gelderland gaat het in 2019 om ongeveer 37.000 jongeren.
Jongeren geboren in 2001, 2002 en 2004 krijgen een uitnodiging voor de periode maart/april. Jongeren geboren in 2003 en 2005 krijgen een uitnodiging voor de periode mei/juni.

Voor deze leeftijdsgroep is gekozen, omdat deze jongeren vaker dan anderen drager zijn van de bacterie, zonder dat ze er ziek van worden. Als ze ziek worden van de bacterie hebben ze een hoger risico op overlijden.

Uitnodiging
Het RIVM verstuurt de uitnodiging op basis van de Basisregistratie Persoonsgegevens van de gemeente. GGD Noord- en Oost-Gelderland voert de vaccinaties uit in elke gemeente. Op de website van de GGD staat het vaccinatieschema tot en met juni. Het RIVM verstuurt de uitnodigingen één keer per vier weken. De uitnodiging komt vanzelf en in ieder geval voor de genoemde vaccinatiedatum.

Data in Hattem
In Hattem kan je de vaccinatie meningokokken krijgen in MFC De Marke op dinsdag 26 maart en op woensdag 8 mei. Dit kan tussen 14.00 en 17.00 uur en 18.00 en 20.00 uur. Kijk voor het exacte tijdstip op je oproep.
Kan je niet op deze data naar De Marke komen, dan mag je zelf een andere locatie uitzoeken waar je naartoe wilt. Kijk op www.ggdnog.nl voor meer locaties en data.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in