Wie wordt de voorleeskampioen van Hattem?

De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert 30 januari in Hattem de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Zes schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 lezen voor uit een door hen zelf gekozen boek. Via voorrondes in de klas zijn deze schoolkampioenen gekozen.

Deelnemers
De schoolkampioenen in Hattem zijn Elza ten Brinke van de Van Heemstraschool, Anne-Sophie Scheffers van De Vlonder, Mila Veldman van de Jan Jaspersschool, Myrthe Snel van de Sint Andreasschool, Michel Dekker van Het Palet en Nina van der Hee van De Zaaier.

De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlezen vormen een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische boeken. En van zowel op dit moment populaire auteurs als van auteurs die al jaren veel gelezen worden.

Jury en publiek
De jury bestaat uit wethouder Brouwer-de Jonge, mevrouw Webbink, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe en mevrouw Gregoire, oud-medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Het publiek bestaat uit familie en klasgenoten van de schoolkampioenen.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De voorleeskampioen van deze lokale ronde gaat door naar de regionale ronde in Apeldoorn om Hattem te vertegenwoordigen. De kampioen in Apeldoorn gaat door naar de provinciale ronde, waarna de beste voorlezer per provincie mee doet aan de grote landelijke finale op 22 mei. Daar zal uit de twaalf provinciale kampioenen De Nationale Voorleeskampioen 2024 gekozen worden.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is te vinden op de website www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

foto: website de Nationale Voorleeswedstrijd

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in