Walking Football voor ouderen gaat weer van start

Na een korte winterstop gaat het voetballen voor 55+-ers weer van start bij sv Hatto-Heim onder de noemer Old Stars. Dit vindt elke woensdagochtend plaats op sportpark ’t Achterveen in Hattem. Bij de Old Stars wordt Walking Football gespeeld, dit is een aangepaste vorm van het reguliere voetbal zodat senioren allemaal goed mee kunnen spelen. Een ideale kans om sportief bezig te blijven, al staat vooral het plezier met elkaar voorop. De organisatie is een samenwerkingsverband tussen s.v. Hatto-Heim en v.v. Hattem.

Sociale bezigheid
Naast een sportieve bezigheid is het Old Stars programma ook vooral een sociale aangelegenheid. Trainingen starten niet direct op het veld, maar altijd gezamenlijk met een bakje koffie of thee. Op die manier ontstaat er direct een teamgevoel. Na de koffie wordt er uiteraard getraind en speelt men Walking Football onder leiding van trainer Herman van Raalte.

Programma (elke woensdagochtend)

  • Inloop en koffie van 09.15 tot 09.45 uur
  • Training van 09.45 tot 11.00 uur
  • ‘Derde helft’ vanaf 11.00 uur

Aangepaste regels
β€œMet Walking Football is een heel leven voetballen mogelijk. Je begint als pupil en je kunt uiteindelijk je favoriete spelletje ook op latere leeftijd spelen. Walking Football is een voetbalvorm die is aangepast voor maximaal spel- en bewegingsplezier. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld op een veld van 25 bij 40 meter met kleine doelen. Geen keeper, geen buitenspel en het belangrijkste geen fysieke duels. Γ‰n de bal mag maximaal op heuphoogte gespeeld worden. Met deze spelregels wordt de fysieke belasting laag gehouden, zodat blessures worden voorkomen. Op dit moment zijn er ruim twintig vaste deelnemers, waaronder een dame.”

Vrijblijvend kennismaken
Iedereen die wil proberen of Old Stars wel bij hen past, kan een aantal keren vrijblijvend meedoen. Eerder ervaring met voetbal is geen vereiste. Kom vrijblijvend langs op sportpark ’t Achterveen. Kijk voor meer informatie op de Old Stars pagina van vv Hatto Heim.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in