Zing mee bij de ‘Queen Symphony’

In Theater de Spiegel wordt op 13 april de Queen Symphonie van Tolga Kashif uitgevoerd. Iedereen die graag in een groot koor en in een professionele productie wil meezingen, kan meedoen aan dit bijzondere muziekproject.

Samenwerking
De Queen Symphonie is een samenwerking tussen de Christelijke Muziekvereniging Hattem, het Huygens Projectkoor en Theater de Spiegel. De productie staat onder leiding van Carlo Balemans. Hans Tijssen is verantwoordelijk voor het instuderen van het koor. Er zijn nog 10 zangers nodig!

Queen
De in 1970 opgerichte Britse rockband-formatie Queen veroverde in de jaren zeventig, tachtig en ver daarna de wereld met hits als ‘We Will Rock You’, ‘I want to Break Free’ en ‘Bohemian Rhapsody’. Toen Tolga Kashif begin deze eeuw de opdracht kreeg van EMI Classics voor The Queen Symphony volgde hij een nieuwe werkwijze. De oorspronkelijke opbouw van de nummers van Queen liet hij los. Hij haalde de kenmerkende melodieën, riffs, lijnen en akkoorden uit de muziek en componeerde op die basis een volledig nieuwe symfonie. Om recht te doen aan de klanken, de ideeën en de weelderigheid van de muziek van Queen, schreef hij voor een orkest van grote omvang en voegde daar een groot koor aan toe.

Monumentaal
The Queen Symphony is een stuk waar de nummers van Queen op een symfonische wijze in zijn verwerkt. Kashif voltooide dit monumentale werk in 2002. Eric Somers maakte er een arrangement van voor groot fanfareorkest. Om dit stuk te kunnen uitvoeren, wordt het orkest aangevuld met solisten, diverse instrumentalisten en een samengesteld gelegenheidskoor van meer dan honderd leden.

10 mannen
De organisatoren zoeken nog tien mannen, ervaren zangers. De deelnamekosten bedragen 15 euro. Geef je op voor het Huygens Projectkoor via www.huygensmusic.nl.

Repetities
De koorrepetities zijn op zaterdag 26 januari, 2 maart en 23 maart van 10.00 tot 14.00 uur en op donderdag 7 februari van 20.00 tot 22.00 uur in Hattem. De generale is op de dag van het concert, 13 april ‘s middags.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in