Waterpoloheren Z&PC Hatto Heim zegevieren in spektakelstuk

De waterpoloheren van Z&PC Hatto Heim wonnen zaterdag van het hoger geplaatste WZC-de IJssel uit Raalte. In een goede wedstrijd -waarin er van alles te beleven viel- bleven de Hattemers steeds aan de goede kant van de score. Het werd 9-7.

Het spektakelstuk werd ingeluid met een raak afstandsschot van Peter Luchtenberg. De gasten waren gelijk bij de les en noteerden enige tijd later de gelijkmaker. Na de hervatting was het weer Peter Luchtenberg die na een handigheidje met Herman Roelofs wat ruimte had.

Een tweede afstandsschot viel in de lange hoek binnen. Acht tellen na de gelijkmaker stonden de Hattemers alweer op voorsprong. Rick Mensink bracht een minuut later de score zelfs op 3-1, maar de Sallanders bleven bij en noteerden nog voor het einde van de eerste periode de aansluitingstreffer.

De bezoekers kwamen in de tweede periode op gelijke hoogte, maar de geroutineerde Wim Mensink gaf de Hattemers met twee treffers vanaf de midvoorpositie weer wat lucht. In het derde bedrijf werd de wedstrijd ruwer. Beide ploegen klapten er vol op en dat resulteerde in veel uitsluitingen. Hatto Heim profiteerde daar als eerste van door middel van een benutte strafworp. Rick Mensink schoot zijn tweede van de wedstrijd binnen.

Bij 6-3 ging het spel er nog harder aan toe. Beide ploegen wilden immers niet verliezen. De bezoekers gingen hier het beste mee om en kwamen in een kort tijdsbestek terug tot 6-6. Rick Mensink voorkwam dat WZC-de IJssel door kon denderden en bracht de 7-6 in het voordeel van de Hattemers op het bord.

Het doelpunt van Mensink gaf Hatto Heim weer wat rust. In de pauze voor de slotperiode werden de puntjes weer even op de i gezet. Verwacht werd dat het hogergeplaatste WZC – de IJssel weer vol gas zou geven en daar moest Hatto Heim in de slotperiode beter mee omgaan.

In de slotperiode bouwde Hatto Heim de eerste aanval op en kwam de bal terecht bij midachter Christiaan Fowler. De 24-jarige Fowler haalde aan en schoot de bal richting de kruising. In zijn ooghoek zag hij vervolgens zijn directe tegenstander wegzwemmen, waarna hij zich gelijk omdraaide en de achtervolging inzette. Wat hij niet zag, was dat zijn loeiharde schot binnensloeg via de binnenkant van de kruising. Hatto Heim had weer een gaatje van twee doelpunten.

De gasten lieten het er niet bij zitten en haalden nog een keer alles uit de kast. Al snel werd de aansluitingstreffer achter doelman Arjan van de Worp geschoten, waarmee alle spanning weer terug was in de wedstrijd. Bij 8-7 overleefde Hatto Heim op wonderbaarlijke wijze nog twee manmindersituaties. Maar bij de eerstvolgende gelegenheid dat de Hattemers een overtalsituatie hadden was het wel raak. De bal kwam uiteindelijk bij Peter Luchtenberg die de trekker overhaalde en Hatto Heim definitief naar de zege schoot.

Periodestanden: 3-2, 2-1, 2-3, 2-1.
Doelpuntenmakers: Peter Luchtenberg 3x, Rick Mensink 3x, Wim Mensink 2x, Christiaan Fowler 1x.