JO15-3 Hatto Heim ongeslagen kampioen

​Eindelijk was het dan zover. Zaterdag vond in Berkum de uitgestelde topwedstrijd plaats tussen ​JO15-5 Berkum en JO15-3 Hatto Heim. Beiden ploegen waren tot aan deze wedstrijd toe ongeslagen. Het was de laatste wedstrijd die beide teams nog moesten spelen. De winnaar mocht zich dus kampioen noemen….

Ondanks dat de wedstrijd al om 08.30 uur gepland stond, was de tribune van het hoofdveld goed gevuld met fans van de beide ploegen. De verlichting was aan, Typhoon klonk door de ​boxen en bij de aftrap van de eerste helft werd er zelfs vuurwerk afgestoken, kortom de sfeer zat er ‘zo vroeg vroeg al goed in.

​Berkum begon sterk aan de wedstrijd. De jongens van Hatto Heim waren blijkbaar onder de indruk van alles wat om de wedstrijd heen gebeurde en begonnen dan ook onzeker en gespannen. Door een voorzet die van richting werd veranderd kwam Hatto Heim wel gelukkig op voorsprong en dit maakte dat Berkum nog fanatieker ging voetballen. Berkum kreeg veel kansen, maar de verdediging en de keeper van Hatto Heim zorgden ervoor dat ze de rust met een 0-1 voorsprong in konden gaan.

​In de tweede helft waren de rollen opgedraaid en begon Hatto Heim heel sterk. Na een corner van Berkum volgde er een snelle counter van Hatto Heim en werd de 0-2 gescoord. Dit doelpunt zorgde bij Hatto Heim voor nog meer vertrouwen en rust terwijl bij Berkum het vertrouwen minder werd en de koppies al een beetje gingen hangen.

Met prachtige aanvallen en doelpunten liepen de Hattemse jongens uit naar een 0-4 voorsprong. Ongeveer acht minuten voor tijd deed Berkum iets terug en stond de 1-4 op het scorebord. Gelukkig bleef het daarbij en dat betekende dat JO15-3 Hatto Heim juichend op de foto konden worden gezet, want ze waren kampioen!

Terug in de kantine van Hatto Heim werd het kampioenschap gevierd en volgden er terecht mooie woorden van de voorzitster van de jeugdcommissie voor de jongens, de trainer en de leiders. En natuurlijk ook de ouders voor hun support.

​Door dit kampioenschap mogen de jongens JO15-3, na de winterstop, in een hogere klasse voetballen en daarbij mogen zij zich ook nog opmaken voor de kwartfinale in de beker.