Einde aan gratis overdekte fietsenstalling Dijkpoort

Sinds kort is het niet langer toegestaan de fiets te parkeren onder de Dijkpoort. Daarmee komt er een einde aan deze sinds de 14e eeuw bestaande fietsenstalling. De Hattemer fietser die zijn stalen ros graag droog plaatst, zal op zoeken moeten naar alternatieven.

‘Niet veilig, niet fraai’
Burgemeester Marleen Sanderse licht de maatregel toe:”We kregen signalen van inwoners dat er steeds vaker en steeds meer fietsen worden gestald onder de Dijkpoort. Naar aanleiding daarvan hebben we een kijkje genomen. De gestalde fietsen maken de doorgang inderdaad wel erg smal. Uit het oogpunt van verkeersveiligheid hebben we daarom besloten om  een stallingsverbod in de poort te stellen. Bovendien is het niet esthetisch. De Dijkpoort is het meest gefotografeerde bouwwerk van Hattem en dan zijn die fietsen geen fraai gezicht.”

Gezond verstand of borden
De burgemeester vindt het jammer dat er borden voor nodig zijn om de fietsparkeerders te laten inzien dat de Dijkpoort niet de handigste plek is om te stallen. Wie zijn fiets ondanks het verbod toch plaatst, maakt kans deze bij terugkeer niet weer te vinden. Waarheen de fiets wordt verplaatst en of dit daadwerkelijk met de op de borden afgebeelde sleepwagen gebeurt, is het geheim van het stadhuis. Maar na een telefoontje met de gemeente en een ongetwijfeld pittige vermaning kan de rechtmatige eigenaar zijn tweewieler weer meenemen, als er tenminste niet een ander dan een gemeentemedewerker mee vandoor is gegaan.

Langparkeerder?

Naleving
Uw verslaggever van RTV Hattem merkte dat het verbod aardig wordt nageleefd. Slechts één fietser heeft zijn rijwiel niet weggehaald. Gezien de hoeveelheid blad om de wielen gaat het hier om een langparkeerder die sinds de plaatsing van het bord nog niet op zijn fiets is gestapt. Of het plaatsen van lege melkpakken binnenkort ook verboden wordt, is bij publicatie van dit artikel nog niet bekend.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in