Inbraak gemeentewerf Hattem

Uit een loods van de gemeentewerf in Hattem zijn meerdere machines en elektrische gereedschappen gestolen. Het gaat onder meer om bosmaaiers, bladblazers, lasapparatuur en heggenscharen. De daders hebben ook een aanhangwagen meegenomen. De spullen zijn vermoedelijk in de nacht van zaterdag op zondag ontvreemd. De gemeente Hattem heeft zondag aangifte gedaan van deze diefstal.

“De politie is zondag langs gekomen voor nader onderzoek”, deelt hoofd van de gemeentelijke buitendienst René van Es mee. De inbrekers hebben vermoedelijk enkele kabels van een toegangshek doorgeknipt, maar slaagden er niet in om dit te openen. Omdat er op de werf geen andere braaksporen zijn gevonden wordt niet uitgesloten dat de daders zich ongezien op het terrein hebben laten insluiten.

Medewerkers van de buitendienst worden maandag ingelicht over de inbraak. Wat de gevolgen van de inbraak zijn voor hun werkzaamheden, is nog niet duidelijk.

Ritje gemaakt
De gemeentewerf ligt naast de algemene begraafplaats aan de Kerkhofdijk. De inbrekers hebben ook nog in een wagen van de gemeente gereden die op het terrein was geparkeerd. Deze auto is niet meegenomen.

Eind oktober werd ingebroken op de gemeentewerf in buurgemeente Heerde. Daar werd al het gemotoriseerde en elektronische handgereedschap meegenomen. Ook werd een bestelbus meegenomen.
Volgens de gemeente Hattem bekijkt de politie of er een verband is tussen beide inbraken.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in