Deelauto’s voor alle Hattemers staan klaar

Gemeente Hattem heeft twee elektrische deelauto’s beschikbaar voor inwoners, toeristen en medewerkers van de gemeente. Deze auto’s staan op een eigen, gereserveerde parkeerplaats. De eerste auto komt op de Bleek en de tweede auto staat tijdelijk op de parkeerplaats aan de Kleine Gracht. Dit zijn plekken waar de deelauto’s makkelijk te vinden zijn.

Gemeente Hattem heeft een overeenkomst met MyWheels. MyWheels levert twee Renault ZOE E-Tech Electric auto’s in Hattem. De inzet van de deelauto’s is mede mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit provincie Gelderland en door de inzet van Powered by Hattem. Wethouder Auke Schipper is blij met deze elektrische deelauto’s. `Met de komst van deze deelauto’s zetten we een belangrijke stap in het delen van mobiliteit. Veel auto’s staan soms dagen stil. Met de keuze voor deelauto’s wordt dit minder. Deze auto’s zijn energiezuinig en voor alle Hattemers beschikbaar,’ aldus Auke Schipper.

Autodelen

Bij autodelen maken medewerkers van de gemeente of inwoners gebruik van de deelauto. Autodelen gaat uit van een eenvoudig principe; de auto wordt gebruikt wanneer hij écht nodig is. Autodelers maken doordacht, efficiënt en selectief gebruik van de auto. Het gebruik van deelauto’s vermindert het autobezit, het aantal files, de CO2 uitstoot en parkeerdruk.  Dit past ook in de ontwikkeling van de autoluwe binnenstad van Hattem. Maar ook de individuele kosten voor het gebruik van de auto zoals verzekering, schade en schoonmaak zijn lager.

Simpel te regelen via een app
Huur en open de deelauto makkelijk via de Mywheels app. Met deze app kunt u reserveren voor de dagen/uren dat u de auto nodig heeft. U hoeft geen overeenkomst te tekenen. De verzekering en alles is geregeld via uw account. Kijk in de Appstore of GooglePlay voor de app.
Ook tijdens deze Corona periode zijn Mywheels auto’s te gebruiken. De auto’s worden regelmatig gereinigd. Om de kans van besmetting te verkleinen gaat elke Mywheels auto twee uur op slot na gebruik.

Bekijk hier hoe je de leenauto kan reserveren en starten.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in