ChristenUnie stelt vragen over plantenbakken Kerkstraat

Afgelopen vrijdag is een van de nieuw aangelegde plantenbakken in de Kerkstraat vernield. Vermoedelijk is een aanrijding de oorzaak. De ChristenUnie stelt schriftelijke vragen over de praktische effecten van deze plantenbakken.

“Wat jammer”, was de eerste reactie van raadslid Hans Havinga toen hij afgelopen vrijdag de ravage zag. Hij wilde meteen opruimen, maar zonder succes. De blokken bleken wel erg zwaar. Vermoedelijk heeft een automobilist een van de net geplaatste plantenbakken aangereden.

Is het wel praktisch?
“Wat op papier een prachtig idee lijkt, levert in de praktijk blijkbaar toch bezwaren op”, aldus het ChristenUnie raadslid. “De ruimte in onze winkelstraat is beperkt en we staan er nog steeds autoverkeer toe. Voeg daarbij de coronamaatregelen waardoor afstand houden van elkaar noodzakelijk is, dan wordt duidelijk dat het wel erg krap wordt in de Kerkstraat. Of de voordelen van deze plantenbakken opwegen tegen de nadelen, is voor mij inmiddels de vraag.”

Havinga vindt het wel jammer dit te moeten constateren. Het ontwerp is in goed overleg met de inwoners tot stand gekomen. Ook de klankbordgroep vond de bomen een waardevolle aanvulling en stemde in met het ontwerp. Desondanks ontvangt de gemeenteraad nu klachten, zelfs van kinderen die in de buurt wonen.

Ontwerp herzien
De ChristenUnie vraagt naar aanleiding van de situatie de wethouder om een reactie. Ook wil de ChristenUnie graag weten of de vernieling en de klachten aanleiding geven om het ontwerp te herzien.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in