Jan Daenen bezoekt Hattem 

Vrijdag 10 november bracht PvdA-kandidaat Tweede Kamerlid Jan Daenen een bezoek aan Hattem op uitnodiging van de GroenLinks-PvdA. Een bezoek niet alleen in het teken van de verkiezingen, maar vooral ook om wat er in Hattem speelt. Aandacht voor de bestuurlijke knelpunten gemeente, provincie en rijk en het gesprek met Hattemse kiezers.

Deze opzet van het werk- en campagnebezoek Jan Daenen bleek bijzonder geslaagd, aldus de organisatie. De start was een gezellige lunch bij Zoethout. Een informatief moment over klimaat, de termijn van stikstofdoelen en vooral ook het woningentekort en immigratie. Een gesprek om te vertalen naar Hattem en waar de inwoners van Hattem tegen aanlopen.

Sociale woningbouw
Met een wandeling rondom de nieuwbouw in de wijk ’t Veen kreeg Jan Daenen zicht op de ontwikkelingen in Hattem en de mogelijkheden van bouwen en de moeilijkheden om sociale woningbouw te realiseren. Want uiteindelijk gaat het erom dat landelijke regels wel bruikbaar zijn in Hattem. Jan Deanen kon verhelderende opmerkingen maken waar lokaal in het bijzonder op gelet moet worden bij bouw door private ondernemingen en doorverkoop na een aantal jaar. Tijdens de wandeling is gesproken over de komst van Lidl Nederland, de voorrangregels voor inwoners, flexwoningen enz.

Gesprek met bewoners
Afgesloten werd met een wandeling door het Rode Dorp en gesprekken met een aantal bewoners. Gesprekken over wat een ieder bezig houdt en de moeilijkheid om door een kieswijzer er achter te komen op welke partij er gestemd moet worden. Het is mooi om te horen dat mensen zelf nadenken en mogen stemmen belangrijk vinden.

Jan Daenen is de Gelderse kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen GroenLinks-PvdA. Hij is dit moment Statenlid PvdA in onze provincie.  Speerpunten van hem zijn: Iedereen in Nederland moet mee kunnen doen; Betaalbare woningen en Bereikbaar OV. Hij is een bevlogen, deskundig en betrokken volksvertegenwoordiger met oog voor de regio’s in de uithoeken, aldus de plaatselijke partij.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in