sv Hatto-Heim maatje te klein voor vv Hierden

Hatto-Heim heeft de stunt tegen FC Horst geen passend vervolg kunnen geven. Op eigen veld was het team van Marcel van Walderveen een maatje te klein voor Hierden. Dankzij een uitblinkende doelman Jorick Mensink en een flinke portie vechtlust mochten de geelblauwen lang hopen op een resultaat, maar in het laatste kwartier scoorden de gasten tweemaal. Het werd 0-2.

In de beginfase van de wedstrijd viel er voor het publiek op voetballend gebied weinig te genieten, maar maakte een heerlijk herfstzonnetje het toch prima vertoeven op sportpark Het Achterveen. De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af en kansen vielen er niet te noteren. Na een half uur spelen kwam de wedstrijd wat meer los en moest Jorick Mensink enkele malen handelend optreden bij kansen van de bezoekers en dit deed hij uitstekend. Aan de andere kant probeerde Bram Neuteboom de doelman te verrassen met een listige kopbal, maar de lange keeper kon er nog net bij en voorkwam zo een Hattemse treffer.

In de tweede helft kreeg Hierden al snel een grote kans. Maar voor bijna leeg doel kopte de aanvaller de bal naast. Even later probeerde Bas Behrens het van afstand, maar zijn schot zeilde net over het Hierdense doel. Daarna was het vooral Hierden wat de klok sloeg en hield Jorick Mensink met een paar goede reddingen zijn ploeg op de been. Uiteindelijk kwamen de bezoekers in de 77e minuut op een terechte voorsprong. Een aanval over rechts eindigde met een lage voorzet die door Sander Nieuwhof werd gepromoveerd tot doelpunt. In blessuretijd besliste de uitploeg de wedstrijd via een doelpunt van Brian Klaassen.

Zaterdag wacht Hatto-Heim de belangrijke uitwedstrijd tegen hekkensluiter DESZ uit Zwartsluis. Deze wedstrijd begint om 14.45 uur en alle support vanuit Hattem is welkom in de jacht op belangrijke punten in de strijd voor handhaving in de Tweede Klasse.