D.E.V. Zalk geeft Jubileumconcert

Het christelijk gemengd koor D.E.V. uit Zalk bestaat 75 jaar. Veel inwoners van Zalk hebben hun muzikale bijdrage geleverd en doen dat nog steeds met veel plezier. E

en lange verbindende traditie van samen muziek maken wordt hiermee doorgegeven. Zalk viert dit zangjubileum met een bijzonder concert op vrijdag 29 november in de Sint Nicolaaskerk in Zalk.

Op 26 april 1944 werd de zangvereniging opgericht en 54 personen werden toen lid. In de loop van de jaren werd er aan diverse landelijke zangconcoursen meegedaan. Ook werden er in 1948 bijzondere opnames gemaakt op grammofoonplaten voor de “jongens” in Indië.

Vanaf 2011 begeleidt de Kampense dirigent Marijn de Jong het koor. Onder zijn deskundige en enthousiaste leiding heeft het koor mooie concerten kunnen geven, op het programma stond o.a. regelmatig de Deutsche Messe van Franz Schubert.

Op vrijdagavond 29 november wordt in de sfeervolle Sint Nicolaaskerk in Zalk, Kerkplein 22, een bijzonder jubileumconcert gegeven. Speciaal voor deze avond is een projectkoor opgericht om de gelederen te versterken. Deel 2 van het Kerstoratorium In de Volheid van de Tijd wordt dan opgevoerd.

Muziek: Leander van der Steen
Tekst:  Ed Kooijmans
Dirigent: Marijn de Jong.
Piano: Leander van der Steen.
Kerk open om 19.00 uur, het concert begint om 19.30 uur.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in