Eerste 4-0 winst van seizoen voor volleybaldames HVV

Zaterdag speelden de dames van HVV tegen Surf uit Hoevelaken. De eerste paar punten moest HVV er even in komen, maar het begon toen lekker te draaien. De passing lag heel aardig, waardoor het aanvallend ook goed liep. De aanvalsters wisselden aanval goed af met geplaatste ballen. En de verwachte hele sterke aanval van een paar lange dames bij Surf bleek in de wedstrijd iets minder uit de verf te komen dan tijdens het inspelen.

De eerste set ging naar HVV met 25-19. De tweede set ging met het zelfde fanatisme door. Er werd veel geroepen en gecommuniceerd, waardoor het spelen makkelijker ging. In de aanval kon gevarieerd worden en de servicedruk bij HVV was weer op niveau. Deze set ging overtuigend naar HVV met 25-14.

De derde set; altijd de set waar vaak punten naar de tegenstander gaan. Dezelfde basis startte in de derde set. Aan het net waren de dames van HVV goed bij de les. En extra krachttraining voor het springen had resultaat in de blokkering en doortikballen. Aan het eind van de set kwam Surf nog wat dichterbij door de inzet van wat extra ervaring in het team, maar HVV wist de winst wel te behouden met 25-21. De winst was binnen, maar nu die fel begeerde 4e set nog.

HVV ging voor de extra punten. Met hard werken, goede communicatie en variatie wist HVV de voorsprong te pakken.  Met een stand van 22-22 was het spannend, zeker als een scheidsrechter dan zaken besluit die ook anders hadden kunnen zijn. Maar HVV hield het hoofd koel en pakte de set met 25-23. De volle winst ging mee naar Hattem.