Zelf speculaaspoppen bakken in Bakkerijmuseum

Tijdens de herfstvakantie (van 19 oktober t/m 2 november) staat de rijke geschiedenis van speculaas centraal in het Nederlands Bakkerijmuseum. Het museum wil de jeugd graag kennis laten maken met een eeuwenoude traditie. Daarom leren kinderen tijdens de herfstvakantie zelf speculaaspoppen bakken met gebruik van een originele koekplank. Er is een spannende speurtocht beschikbaar zodat ook het educatieve gedeelte niet wordt vergeten én het museum toont prachtige koekplanken waarin de schoonheid van het gedetailleerde houtsnijwerk wordt belicht.

Bakken met koekplank
Het o zo bekende speculaaskoekje heeft alles te maken met de VOC, Sinterklaas en een fietsenmaker uit Deventer. Speculaas is een eeuwenoude lekkernij die met zijn kruidige smaak een warm gevoel teweeg brengt tijdens de laatste koude maanden van het jaar. De eerste koekplank stamt al uit de 17e eeuw. Specerijen zoals kaneel, peper en nootmuskaat, die dankzij de VOC ook in Nederland verkrijgbaar werden, gaven hun specifieke smaak aan dit populaire koekje dat meer en meer zijn weg naar de consument wist te vinden. Door de toenemende populariteit bedacht rijwielfabriek Burgers in Deventer een machine waarmee speculaas vele malen sneller geproduceerd kon worden dan voorheen. 

Het museum wil de jeugd graag kennis laten maken met een eeuwenoude traditie. Daarom leren kinderen tijdens de herfstvakantie zelf speculaaspoppen bakken met gebruik van een originele koekplank. Er is een spannende speurtocht beschikbaar zodat ook het educatieve gedeelte niet wordt vergeten én het museum toont prachtige koekplanken waarin de schoonheid van het gedetailleerde houtsnijwerk wordt belicht.

Reserveren voor o.a. zelf bakken
Kijk voor meer informatie, de openingstijden en de reserveringsagenda op de website: www.bakkerijmuseum.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in