Project Licht & Donker in Andreaskerk

In de Grote of Andreaskerk worden in november twee uitvoeringen gehouden in een mix van toon-, woord- en beeldende kunst. Dit onder de noemer LICHT & DONKER. De uitvoerenden zijn Harm Jansen (orgel), Hans Lambrechts (poëzie), Dick L Baauw (beelden) en Gerrit Grit (visualisatie op de beamerschermen). De geselecteerde orgelwerken, dichtregels, schilderijen en beelden haken alle op dit thema in.

Uitvoering verschilt per avond
De eerste uitvoering wordt gehouden op zaterdag 2 november en de tweede op zaterdag 16 november, beide keren vanaf 20.30 uur. Beide avonden kennen een ander programma. Op de eerste zaterdag worden onder meer de stukken Hell und Dunkel van Sofia Gubaidulina (geboren in 1931), The Shining City van Jacob ter Veldhuis (geboren in 1951) en werken van Johann Sebastian Bach uitgevoerd. Twee bijzondere composities met een geheel eigen klankkleur en dynamiek.

Twee weken later staan onder meer de orgelwerken Prelude Liturgique van Gaston Litaize (1909-1991) en Trois Danses uit 1937 van Jehan Alain (1911-1940) op het programma. Op de beamerschermen wordt nog extra informatie over deze stukken geprojecteerd.

Gratis, maar met collecte
Jansen, Lambrechts, Baauw en Grit werkten in 2017 (project Bach stroomt door Hattem) en 2018 (Bach ontmoet Vivaldi in Hattem) ook al met elkaar samen in een mix van toon-, woord- en beeldende kunst. De toegang was toen en is dit jaar opnieuw vrij. Wel wordt er op beide avonden een collecte gehouden bij de uitgang ter bestrijding van de onkosten.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in