‘Hattem doet er alles aan’

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de koepelorganisatie van alle gemeenten in Nederland, is de campagne “Je gemeente doet er alles aan” gestart. Deze campagne wil inwoners bewust maken van de uitdagingen waar gemeenten mee te maken hebben. De gemeente Hattem steunt deze campagne en vraagt het nieuwe kabinet om slimme en toekomstgerichte beslissingen te nemen, want zij vindt dat iedereen in Hattem recht heeft op goede zorg en een veilige omgeving om in te wonen.

De landelijke politiek in Den Haag geeft steeds meer taken aan gemeenten. Denk aan jeugd- en thuiszorg, veiligheid in de buurt, onderhoud van wegen en stoepen, ontwikkelen van nieuwe woongebieden, beheer van schoolgebouwen, afvalinzameling, enz. De lijst is lang. Gemeenten krijgen steeds meer verantwoordelijkheden, maar minder geld. In Hattem merkt men dit elke dag in de hoge werkdruk en het tekort aan geld.

Bittere noodzaak
De boodschap van de gezamenlijke gemeentes is klip en klaar: ‘Wij accepteren niet dat de kwaliteit van leven in onze gemeenschappen wordt uitgehold. Het is onze plicht om goed voor onze inwoners te zorgen, maar zonder voldoende steun vanuit het rijk wordt dit steeds moeilijker. Samen kunnen we een krachtig signaal afgeven: investeren in gemeenten is geen luxe, maar een bittere noodzaak.’

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in