Dialect in Hattem Actueel met (H)Attems gedicht

Op zaterdag 14 september zijn er drie leden van de Heemkunde groep Dialect te gast in Hattem Actueel, het zaterdagse actualiteitenprogramma van RTV Hattem. Henri van de Vosse, Reina Liefers en Tineke Keizer vertellen over het ‘Attems en waarom het Hattems dialect moet blijven bestaan, en er wordt zelfs een gedicht voorgelezen in het ‘Attems. Die bewaren voor tijdens de uitzending. Bij deze een ander gedicht: (H)Attem, vrogger en noe.

Dialect Café
Op 21 september zijn er leden van de Dialect-groep aanwezig in restaurant De Ridderhof in de Ridderstraat. Ze helpen, in klederdracht, tussen 16.00 en 23.00 uur in de bediening mee. Zij spreken zoveel mogelijk dialect.

Filmhuis Hattem
Op 21 september worden er in Achterstraat 42 vanaf 11 uur verschillende films vertoond, waaronder ook de documentaire die gerealiseerd kon worden door RTV Hattem-cameraman Gerhard van de Worp. Zeven mensen die in 1949 bij de viering van Hattem 650 jaar aanwezig waren, zijn gefilmd. De leden van Heemkunde-dialect hebben de mensen in het dialect geïnterviewd.
Achterstraat 42 is voor die dag omgebouwd tot Filmhuis Hattem. Daarna zal het een pop-up galerie worden. In het pand naast het Voerman Stadsmuseum Hattem is er op 21 september een doorlopende voorstelling van de nieuwe documentaire en uniek aangekocht materiaal van Beeld & Geluid Hilversum.

HattemNieuws – van de redactie
Ontvang nieuws uit Hattem (politiek, sport, kunst en cultuur, samenleving en human-interest) voortaan in uw mailbox!

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in