Schoenendoosactie

Ook dit jaar doet de Bethelkerk weer mee aan de schoenendoosactie. Tijdens de schoenendoosactie versiert men een schoenendoos en vult die met spulletjes die men zelf gekocht of verzameld heeft: schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben. Als het toegestaan is in het land van bestemming, krijgen de kinderen ook een boekje met Bijbelse verhalen.

Vorig jaar gingen er meer dan 45.000 dozen naar onder meer Sierra Leone, Roemenië, Lesbos en Togo. In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom is er ook dit jaar weer een schoenendoosactie. Op deze manier krijgen kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen, wat voor hen een onbetaalbaar cadeau is.

Hoop en toekomst
De ervaring leert dat jongens en meisjes in deze landen de mooi versierde schoenendozen stralend in ontvangst nemen. Kinderen in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos hebben soms niet eens een eigen knuffel. En jongeren in arme landen kunnen vaak niet goed leren omdat ze geen of onvoldoende schoolspullen hebben. Door de doos vol spullen krijgen ze perspectief en voelen ze zich gezien.

Meedoen in Hattem
De actie in Hattem en omstreken loopt van de herfstvakantie 22 oktober tot en met 5 november. Tegen die tijd zullen de actiefolders op verschillende centrale plekken in Hattem worden uitgedeeld. De inlevermomenten zijn op vrijdag 22 oktober, 29 oktober en 5 november van 16.00 uur tot 18.00 uur en op woensdag 27 oktober en 3 november van 14.00 uur tot 16.00 uur. De schoenendozen kan je ingeleveren bij de Bethelkerk, Hessenweg 84, Hattem.

Kosten 5 euro
Voor de organisatie en het transport van de dozen is een bijdrage van € 5,- per doos nodig. De organisatie vraagt daarom om deze kosten over te maken of contant in de geldenveloppe te doen.

Ook in praktische zin is hulp welkom voor de actie in Hattem en omstreken. Mocht je iets willen betekenen in het organiseren van deze actie in Hattem en omstreken, dan kan je een e-mail sturen naar: schoenendoosactiehattem@gmail.com. Het kost niet veel tijd en geeft veel voldoening.

Wil je meer weten over de Schoenendoosactie? Kijk op schoenendoosactie.nl. Ook op Social Media is meer te vinden. Op Instagram met de naam: schoenendoosactiehattem en op Facebook met de naam: schoenendoosactie Hattem. Voor vragen over de actie in Hattem en omstreken kan je een e-mail sturen naar: schoenendoosactiehattem@gmail.com.

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in