Wiert en Heather Douglas exposeren in Andreaskerk

Wiert en Heather Douglas exposeren nog tot en met zaterdag 8 september in het koor van de Grote of Andreaskerk. Ze leerden elkaar kennen op de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort. Na hun opleiding gingen ze samen op zoek naar de zin van het leven. Door hun zoektocht in het alternatieve circuit kwamen ze tot het inzicht ‘dat de Bijbel echt waar is’.

Bijna 29 jaar waren beiden betrokken bij hun gelijknamig ontwerpbureau Douglas Design in Ommen. Na de overdracht van dit bedrijf gingen Wiert en Heather allebei schilderen, met veel aandacht voor vertrouwde Bijbelse beelden als ladders die tot de hemel reiken, menora’s, engelen, duiven, olijfbomen, bloemen en boekrollen. De laatste jaren verdiepten ze zich ook in de Joodse cultuur en Israël.

De stijl van Heather is poëtisch en spontaan. Met haar schilderijen wil ze troost en bemoediging, die ze zelf in haar leven heeft ervaren, doorgeven aan de kijker. Wiert schildert vaak minder bekende Bijbelverhalen met juist ‘inspirerende lessen voor deze tijd’.

De titel van de expositie is ‘Vleugels van Hoop’ en verwijst naar de titel van een boekje van Heather.

De Andreaskerk is voor bezoekers geopend op maandag tot en met vrijdag van 14.00-17.00 uur en op zaterdag van 13.00-16.00 uur.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in