Met deze tips kun je tegels kiezen voor in je badkamer

Ben je op het moment een woning aan het bouwen in Hattem of wil je juist graag je huis renoveren? Alhoewel dat hartstikke leuk klinkt, is het natuurlijk ook super spannend.

Bovendien kan dit veel werk zijn, zelfs als je een aannemer inhuurt voor dit klusje. Dat je hier alsnog veel tijd en moeite in moet steken komt doordat je veel beslissingen moet maken. Zo moet je bijvoorbeeld bepalen of je keramisch parket in je huis wilt of toch gewoon hout of laminaat. Ook moet je keuzes gaan maken aangaande de tegels in je badkamer, wat mogelijk is met behulp van de onderstaande tips.

Kies eerst je must-have tegel
Als je begint met het inrichten van je badkamer dan moet je eerst één tegel uit alle potentiële vloertegels kiezen. Dit moet echt de tegel van je dromen zijn. Nadat je dit gedaan hebt, is het van belang dat dit een belangrijke rol krijgt in het ontwerp van je badkamer. Zo kan het dus gebruikt worden op de vloer. In principe hoeft dit niet een tegel te zijn die erg opvalt of heel kleurrijk is. Ook een simpele, witte tegel kan echt een must-have zijn, dat hangt natuurlijk maar net van je smaak af. Toch kies je hierbij vaak wel voor een tegel die nogal de aandacht pakt, waardoor het over het algemeen beter gebruikt kan worden als een accenttegel.

Kies maximaal drie verschillende tegels
Inmiddels heb je als het goed is je must-have tegel gekozen. Dit moet je nemen als uitgangspunt. Vervolgens moet je dus om deze tegel beslissingen nemen voor de andere wandtegels die je op gaat nemen in het ontwerp van je badkamer. Als je must-have een echt unieke kleur of patroon is en het middelpunt van je ontwerp wordt dan is het verstandig om bij de andere tegels te kiezen voor simpelere exemplaren. Is je eerste keuze juist heel eenvoudig? Je kunt dan een opvallende tegel toevoegen om zo een interessant element te creëren in je badkamer. Belangrijk is dat je maximaal drie verschillende tegels gebruikt in je onderwerp! Als je veel verschillende tegels gebruikt in je badkamer dan kan deze kleine ruimte namelijk veel te druk worden.

Houd rekening met het onderhoud
Veel mensen houden er niet van om de badkamer schoon te maken. Jij mogelijk ook niet. Het is dan echt verstandig om bij het kiezen van de tegels na te denken over het onderhoud. De kans is groot dat je hierom het beste kunt kiezen voor keramische of porseleinen vloer- of wandtegels aangezien deze materialen zo goed als onderhoudsvrij zijn. Controleer overigens wel even of ze verzegeld moeten worden, waar natuurlijk nog wel wat werk in gaat zitten. Ook kun je kiezen voor tegels van natuursteen, alleen deze exemplaren vergen meer onderhoud. Bovendien moeten ze hoe dan ook verzegeld worden. Hierdoor kun je beter niet kiezen voor natuurstenen badkamertegels als je deze ruimte zo weinig mogelijk wilt schoonmaken.

Overweeg de schaal van de tegels
Op het moment is er een grote trend gaande in de wereld van badkamers waarbij gebruik wordt gemaakt van tegels met een groot formaat. Alhoewel dat dus erg trendy is en er ook nog eens super mooi uitziet, kan het niet altijd een goed idee zijn om hiervoor te kiezen in je ontwerp. Dit hangt namelijk echt van de grootte van je badkamer af. Over het algemeen ziet een vloer met grootschalige tegels er desondanks wel mooi uit. Vervolgens kun je dit het beste combineren met kleinere wandtegels, wat in principe zorgt voor een speelse look in het design van je nieuwe badkamer.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in