Je nieuwe woning in Hattem opnieuw inrichten? Dat doe je zo!

Heb je net een nieuwe woning in Hattem gekocht? Dan is de kans groot dat je deze wil herinrichten. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom hebben we in deze blog wat tips voor je op een rijtje gezet die je leven wat makkelijker maken.

Een bepaalde stijl aanhouden
In de eerste plaats is het van groot belang om een bepaalde stijl aan te houden. Je wil niet twee verschillende soorten stijlen mixen, want dit zorgt alleen maar voor verwarring. Het is daarom slim om enkel voor meubelzaken te kiezen die een bepaalde stijl aanhouden. Voor een rustgevende en simplistische stijl is het bijvoorbeeld slim om voor een plek als Zen-lifestyle.nl te kiezen. Zo weet je zeker dat je geen fout maakt op dit gebied.

Maten opnemen
Meet verder alles nauwkeurig op in je nieuwe woning. Waarom je dit moet doen? Je voorkomt zo de frustratie dat je net aangeschafte meubelstukken niet in je woning passen. Wil je dit voorkomen? Dan wordt het zaak om je tijd te nemen en elke kamer met een meetlint op te meten. Maak hierbij een schets van de ruimte en noteer de afmetingen van muren, ramen, deuren en andere vaste elementen. Dit kun je ook eventueel met een app doen. De reden om dit te doen? Zo heb je straks veel minder werk en krijg je een duidelijker beeld van wat wel en niet mogelijk is.

Een budget aanhouden
Houd verder een budget aan. Je wil immers voorkomen dat je blut bent aan het einde van je interieur verbouwing. Wat je dus moet doen? Stel een budget op en houd goed in de gaten of je je hieraan houdt of niet. Maak hierbij een lijstje van de spullen die je echt nodig hebt en de spullen die je graag zou willen hebben. Op deze manier weet je welke spullen de meeste voorrang hebben voor je nieuwe interieur.

Een kleurenschema kiezen
Nu je een duidelijk beeld hebt van de ruimte en je budget, is het tijd om na te denken over het kleurenschema. Kleuren hebben namelijk een enorme impact op de sfeer van je woning. Kies kleuren die bij je persoonlijkheid passen en een gevoel van rust en gezelligheid oproepen. Denk hierbij ook aan de lichtinval in de verschillende kamers. Maak een moodboard met kleuren, stoffen en materialen die je aanspreken. Dit helpt je om een samenhangend geheel te creëren.

Aan je opslag denken
Denk tot slot aan je opslag. Veel mensen verliezen dit aspect van een nieuw interieur namelijk uit het oog. Waar je dan precies aan moet denken? Multifunctionele meubels zoals een bank met opbergruimte of een bed met lades eronder zijn uitstekende voorbeelden. Hiermee bespaar je niet alleen ruimte, maar houd je je huis ook netjes en georganiseerd. Wandplanken zijn een geweldige manier om zowel decoratieve als functionele items op te bergen zonder vloeroppervlak in te nemen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in